Un primar a fost obligat de instanţă să restituie statului peste un milion de euro

Primarul comunei Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici, este obligat de o instanţă a Curţii de Apel Craiova să returneze statului suma de 960.042 euro, iar Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin 493.692 lei.

30 ian. 2014, 19:51
Un primar a fost obligat de instanţă să restituie statului peste un milion de euro

Surse judecătoreşti au declarat joi pentru AGERPRES că cel în cauză şi-a însuşit ilegal 1,1 milioane de euro dintr-o tranzacţie cu o suprafaţă de teren situat în extravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin, utilizând o adeverinţă semnată chiar de el în care se preciza că a moştenit două hectare de pământ, document care i-a dat astfel dreptul să îl vândă unui agent economic.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat la doi ani şi şase luni închisoare şi, conform Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, i-au confiscat banii obţinuţi fraudulos.

La rândul său, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a precizat joi pentru AGERPRES că deocamdată Dumitru Drăghici este suspendat din funcţie şi că imediat ce îi va parveni o sentinţă definitivă va emite ordin de încetare a mandatului acestuia.

Citeşte şi Fostul primar al oraşului Botoşani şi trei foşti viceprimari, puşi să restituie un spor încasat nelegal