Un primar de 65 de ani s-a căsătorit cu o fată de 16 ani. Cu două zile înainte, edilul o numise pe mama ei într-o funcție cheie la primărie

Scandal în Brazilia după ce un primar în vârstă de 65 de ani s-a căsătorit cu o adolescentă de 16 ani. Cu două zile înainte de nuntă, edilul a numit-o pe mama fetei într-un post de conducere în administraţia oraşului.

01 mai 2023, 22:38
Un primar de 65 de ani s-a căsătorit cu o fată de 16 ani. Cu două zile înainte, edilul o numise pe mama ei într-o funcție cheie la primărie

Hissam Hussein Dehaini, primarul localității Aracauria, s-a căsătorit în 15 aprilie cu Kauane Rode Dehaini, o tânără de doar 16 ani. Între adolescentă și primar este o diferenţă de aproape 50 de ani. Nunta a avut loc la doar patru zile după ce adolescenta şi-a sărbătorit ziua de naştere și la două zile după ce edilul a numit-o pe mama fetei în funcția de secretar pentru Cultură și Turism, un post foarte important în administraţia oraşului, scrie Daily Mail. De asemenea, proaspăta soacră a primit și o mărire de salariu de 1.500 de dolari. Mătușa fetei de 16 ani, Elizangela Rode, lucra și ea în administrația orașului din octombrie 2022.

Citește și: Tentativă de asasinare a procurorului general al Bulgariei. O bombă a explodat pe stradă în timp ce acesta trecea cu maşina oficială

Într-un comunicat, primăria a justificat angajarea mamei fetei, susținând că „funcționara în cauză îndeplinește condițiile necesare exercitării funcției, întrucât are o experiență de 26 de ani în serviciul public”.

După nuntă, numirile făcute de edil au intrat în atenția procurorilor. Aceștia au anunțat că cercetează dacă primarul și-a folosit influența ca să angajeze rudele fetei în funcții guvernamentale.

Citește și: Marina Tauber, organizatorul principal al protestelor de la Chişinau, reţinută pe aeroport

Primarul a fost criticat şi pentru alte angajări pe care le-a făcut în trecut. În primul său mandat, Hissam Hussein Dehaini a numit membri ai soţiei sale de la acea vreme în funcții din administrația municipală.

De asemenea, potrivit presei locale, edilul a fost a fost arestat în noiembrie 2000, în urma unei anchete privind traficul de droguri.