Un primar din Delta Dunării s-a dat singur în judecată şi a câştigat procesul

Publicat: Luni, 24 Iunie 2013 11:09 // Actualizat: Luni, 24 Iunie 2013 13:05 // Sursa: RTV.net

Aurelian Sevastian era reclamant într-un dosar deschis împotriva primarului localităţii Maliuc, chiar Aurelian Sevastian. Potrivit cotidianului Adevărul, Tribunalul Tulcea a decis că acesta a câştigat (reclamantul Aurelian Sevastian, nu pârâtul Aurelian Sevastian, primarul din Maliuc).

 

Aurelian Sevastian era reclamant într-un dosar deschis împotriva primarului localităţii Maliuc, chiar Aurelian Sevastian. Tribunalul Tulcea a decis că acesta a câştigat (reclamantul Aurelian Sevastian, nu pârâtul Aurelian Sevastian, primarul din Maliuc).

Citeste mai mult: adev.ro/moun9l
Aurelian Sevastian era reclamant într-un dosar deschis împotriva primarului localităţii Maliuc, chiar Aurelian Sevastian. Tribunalul Tulcea a decis că acesta a câştigat (reclamantul Aurelian Sevastian, nu pârâtul Aurelian Sevastian, primarul din Maliuc).

Citeste mai mult: adev.ro/moun9l
Foto: adevarul.ro

Pe data de 28 februarie 2013, cinci angajaţi au primăriei Maliuc, printre care şi actualul primar, Aurelian Sevastian, au acţionat în instanţă unitatea administrativ teritorială Maliuc şi pe primarul localităţii pentru a nu achita sumele încasate în baza legii 188/1999. Când a încasat banii, era responsabil cu urbanismul în primărie Primarul Aurelian Sevastian ne-a explicat cum a ajuns în situaţia de a se da singur în judecată (de a fi şi reclamant şi pârât în acelaşi dosar).

"În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi s-a stabilit ca toate sumele acordate cu titlu de primă de vacanţă au fost acordate ilegal. Eu, în calitate de primar, am fost obligat să emit decizii de imputare pentru recuperarea acestor sume, despre care s-a sabilit că sunt date fără respectarea legii. Printre cei care au primit la momentul respectiv primă de vacanţă (este vorba despre anul 2008) mă număram şi eu. La vremea respectivă eram funcţionar public, inspector cu atribuţii de probleme de urbanism şi administrarea teritoriului. Aşa că am contestat şi eu această decizie de imputare", a spus edilul şef din Maliuc.

Acesta a mai explicat că prima de vacanţă este echivalentul unui salariu net şi se acordă o dată pe an. Salariile angajaţilor din primăria Maliuc pornesc de la 700 de lei şi ajung la un maxim de 1.500 de lei. Tribunalul Tulcea a dat o primă soliuţie în acest dosar al lui Aurelian Sevastian şi alţi angajaţi împotriva primarului Aurelian Sevsatian şi a decis în favoara reclamanţilor. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 iul 12:19
...Sevastian era reclamant într-un dosar deschis împotriva primarului localităţii Maliuc, chiar Aurelian Sevastian. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H