Un primar din Giurgiu s-a îmbrăţişat cu zeci de bătrâni, în plină pandemie de coronavirus. Regulile de distanţare socială, ignorate

Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni din judeţul Giurgiu, a împărţit bătrânilor din localitatea alimente, cu o zi înainte de Florii. Asta reiese din imaginile publicate în care edilul îi îmbrăţişează pe pensionari, în pofida regulilor instituite de autorităţi privind distanţarea socială în timpul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 14:09

În imaginile publicate de Facebook, primarul din Ogrezeni apare în timp ce îi îmbrăţişează pe vârtnici, cu toate că autorităţile au impus reguli prin care este descurajat contactul între persoane pe durata pandemiei de nou coronavirus, transmite G4Media.

Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în faţa COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus, arată datele statisticile oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică. Vârsta medie a persoanelor decedate din cauza noului coronavirus a fost de 66,6 ani.

Imagini în care primarul Jean Jipa îi îmbrățișează pe bătrâni au fost şterse de pe pagina de Facebook.

În schimb, edilul din Ogrezeni a publicat un alt mesaj prin care îi avertizează pe localnici că a fost creată o pagină falsă pe reţeaua de socializare, în numele său.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 333 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 6.633