Un primar din Maramureş vrea să trimită autocare după românii blocaţi în Italia în plină criză de coronavirus

Sorin Timiş, primarul comunei Borşa din judeţul Maramureş, a anunţat că vrea să trimită două autocare în Italia pentru a veni în sprijinul a zeci de români. E vorba despre oamenii care au rămas fără locuri de muncă după ce hotelurile la care lucrau s-au închis.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 08:33
Un primar din Maramureş vrea să trimită autocare după românii blocaţi în Italia în plină criză de coronavirus

Edilul Sorin Timiş a precizat că a făcut vineri un apel la autorităţile române, la MAE şi MAI, pentru a interveni să repatrieze localnicii din Borşa.

„Avem peste 70 de borşeni, care erau angajaţi în Italia în zona Trento, ca şi sezonieri în staţiunile de schi şi care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis şi i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu ştiu dacă pot tranzita Ungaria şi am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după ce declararea stării de urgenţă. Fac un apel la autorităţile române, la MAE şi la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borşa şi să nu îi abandoneze. Să găsim soluţii şi să-i aducem acasă pentru că şi ei sunt cetăţeni români, şi ei sunt ai noştri”, a declarat primarul comunei Borşa, Sorin Timiş, pentru Mediafax.

Primarul a explicat că este nevoie de documente speciale pentru ca autocarele să poată tranzita state non-UE, precum Serbia, dacă s-ar alege o rută alternativă din Italia, prin Slovenia, Croaţia şi Serbia. Sorin Timiş e de părere că cea mai bună variantă ar fi Austria-Ungaria.

Citeşte şi: SCENARIU DEVASTATOR. Ţara în care peste 100.000 de persoane vor fi ucise de CORONAVIRUS