Un primar din Mehedinţi, cercetat pentru abuz în serviciu

Primarul din comuna Gruia, judeţul Mehedinţi, a refăcut stadionul din localitate, dar a ajuns pe mâna poliţiei. Edilul este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce a dat un contract de 40.000 de euro unei firme fără să organizeze licitaţie. Edilul susţine că este victima unei comenzi politice.

RomaniaTV.net
29 oct. 2011, 06:03
Un primar din Mehedinţi, cercetat pentru abuz în serviciu

Primarul s-a apucat în 2008 să construiască tribune şi vestiare pentru terenul de fotbal din localitate. Însă nu a organizat licitaţie.

„Eu nu ştiu ce se întâmplă. Pot să spun doar că am cel mai frumos stadion din judeţul Mehedinţi. Eu zic că n-am făcut un lucru rău. Am făcut un lucru care să fie benefic pentru tot tineretul de astăzi, să nu stea prin cârciumi sau cafe-baruri. Eu cred că-i ceva politic sau să mă denigreze”, a spus primarul din Gruia, Alexandru Nedelcu.

Prefectul, care a organizat controlul, este de altă părere. „Trebuie să-şi facă treaba şi să lase şicanarea politică. Că nu l-a şicanat nimeni politic când legea spune clar că 15.000 de euro este suma maximă pentru încredinţarea directă”, a spus prefectul de Mehedinţi, Ion Mâţu.

„Faţă de persoana în cauză a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de abuz în serviciu împotriva intereselor publice”, a explicat purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Primarul mai are un dosar penal din 2009 când a tras cu puşca în public de Bobotează, pentru a da startul celor care au sărit în apă, după cruce. Alţi 16 edili din Meheidnţi sunt cercetaţi penal.