Un primar PNL a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce i-a concesionat tatălui său un teren

Traian Ogâgău, primarul orașului-stațiune Sângeorz-Băi, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru conflict de interese. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 18:24
Un primar PNL a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce i-a concesionat tatălui său un teren

Primarul PNL este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Mai exact, Ogâgău a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în 2018, fiind acuzat că a aprobat concesionarea unui teren al orașului Sângeorz-Băi către tatăl său fără organizarea unei licitaţii şi fără a avea votul consiliului local, potrivit Mediafax. 

Judecătoria Năsăud a stabilit prin sentința dată luni că primarului i se interzice dreptul de a fi ales în funcţii publice pe o perioadă de trei ani. Sentința nu este definitivă.

„În baza art. 301 alin. 1 din Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului O.T. pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Aplică inculpatului O.T. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. (…) Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia Judecătoriei Năsăud.

Instanța a mai decis ca primarul Traian Ogâgău să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul Primăriei oraşului Sângeorz-Băi.

Citeşte şi: Limbaj scandalos al primarului din oraşul Sângeorz-Băi. Edilul a sunat un localnic şi l-a înjurat ca la uşa cortului VIDEO

Ogâgău a fost ales primar al oraşului Sângeorz-Băi în anul 2016, pe listele PNL. Acesta mai are încă un proces penal pe rolul Judecătoriei Năsăud, fiind acuzat de refuz de prelevare a probelor biologice după ce a fost oprit în trafic de polițiști și a refuzat să se legitimeze și să sufle în etilotest.

Potrivit Mediafax, edilul a anunțat că va contesta sentința la Curtea de Apel Cluj.