Un prinţ saudit a fost arestat pentru că a bătut mai multe persoane

Autorităţile saudite au arestat un membru al familiei regale, după ce pe reţelele sociale a apărut un videoclip în care prinţul loveşte mai multe persoane şi lansează injurii la adresa unor femei şi bărbaţi. De asemenea, prinţul Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz al Saud a fost arestat la ordinul regelui Saud al Arabiei Saudite, transmite BBC.

20 iul. 2017, 17:31
Un prinţ saudit a fost arestat pentru că a bătut mai multe persoane

Autorităţile saudite au arestat un prinţ, din cauza unui videoclip, în care acesta loveşte mai multe persoane. Potrivit Al-Ikhbariya TV, un mandat de arestare a fost emis pe numele prinţului saudit, tocmai pentru a împiedica alte violenţe. De asemenea, acesta a fost arestat în urma unei intervenţii a autorităţilor din capitala Riad.

”Un decret regal a fost emis pentru a interzice nedreptatea, despotismul, hărţuirea şi alte suferinţe, fiind vorba de o aplicare a regulii echităţii din legea şaria”, au explicat jurnaliştii de la Al-Ikhbariya.

O altă televiziune saudită a precizat că niciun individ, care apare alături de prinţ în videoclip, nu va fi eliberat până ce nu este luată o decizie în acest sens de către o instanţă de la Riad, potrivit news.ro.

De asemenea, videoclipul controversat a fost publicat iniţial de către un influencer saudit, cunoscut în special pentru poziţia critică vizavi de familia regală al-Saud. În videoclip, prinţul Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz al Saud apare lovind mai multe persoane şi lansând injurii la adresa unor femei şi bărbaţi. Însă, jurnaliştii nu au putut demonstra veridicitatea videoclipului postat de Ghanem al-Dusari. Internauţii saudiţi au reacţionat cu hashtag-urile ”un prinţ atacă cetăţeni” şi ”hotărâtul Salman îl închide pe prinţ”, care au fost utilizate de 300.000 şi 77.000 de ori pe Twitter.

Citeşete şi Un prinţ din familia regală saudită a fost DECAPITAT în piaţa publică

Unii internauţi au ridicat întrebări cu privire la veridicitatea videoclipului cu prinţul Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz al Saud. ”Nu există nicio dovadă că atacatorul este un prinţ. Şi, oricum, în acest videoclip, vi se pare că avem casa unui prinţ? Aceasta este casa unui cetăţean normal”, a scris un suadit pe Twitter.

Arabia Saudită a încercat în ultimul an să-i pedepsească pe cei care comit infracţiuni sau acţiuni de corupţie, fără nicio considerare pentru clasa socială şi politică a celor vinovaţi. În octombrie 2016, autorităţile saudite l-au executat pentru crimă pe prinţul Turki bin Saud al-Kabir.