Un procuror militar, al doilea candidat înscris în cursa pentru şefia DNA. Cine este Nicolae Lupulescu

Generalul Nicolae Lupulescu procuror în Secţia Parchetelor Militare (SPM) din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) este al doilea candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, după demiterea Laurei Codruţa Kovesi, a confirmat, pentru România TV, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2018, 13:05
Un procuror militar, al doilea candidat înscris în cursa pentru şefia DNA. Cine este Nicolae Lupulescu

Generalul-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General din 14 martie 2016, când a fost detajat pentru o perioadă de trei ani.

Până acum doar Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, îşi depusese candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.