Un procuror pensionat la 50 de ani a murit la doar 52 de ani. Duminică i s-a făcut rău acasă, iar medicii nu l-au putut salva

Fostul procuror Adrian Brișcan, care s-a pensionat în 2021 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a murit, duminică, după ce i s-a făcut rău în locuinţă.

04 feb. 2024, 19:21
Un procuror pensionat la 50 de ani a murit la doar 52 de ani. Duminică i s-a făcut rău acasă, iar medicii nu l-au putut salva

Adrian Brișcan, un fost procuror pensionat în 2021, a decedat duminică la vârsta de 52 de ani, după ce i s-a făcut rău la domiciliul său din Oradea. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, acesta nu a putut fi resuscitat.

Tragicul incident s-a petrecut duminică dimineață, când lui Adrian Brișcan i s-a făcut rău, având dificultăți de respirație. Membrii familiei, îngrijorați, au sunat prompt la serviciile de urgență, la ora 10:20, solicitând asistență de urgență. Mai multe echipaje medicale, printre care Ambulanța Bihor și SMURD Bihor, s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a acorda ajutor medical.

O pensiune din Călimăneşti a luat foc. Două familii s-au autoevacuat, iar un angajat a murit. Proprietarul pensiunii a ajuns la spital

La sosirea lor, a fost evident că starea lui Brișcan se deteriorase semnificativ, iar personalul medical a solicitat imediat intervenția SMURD, o unitate specializată în intervenții de urgență. În ciuda eforturilor de a-l resuscita timp de mai bine de o oră, echipele de salvare nu au reușit să îl resusciteze, declarându-l în cele din urmă decedat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța, a declarat că nu există suspiciuni privind alte infracțiuni în legătură cu acest caz.

Născut în Oradea, Adrian Brișcan a intrat în magistratură în 1998, când a fost numit prin decret prezidențial procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. În 2006 a fost magistratul care a soluționat cele mai multe cauze – 763, dintre care 61 prin rechizitorii – dintre toți procurorii Parchetului local.

De altfel, în 2009, de Ziua Justiției, procurorul Brișcan a fost evidenţiat de către Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României, pentru merite deosebite rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe şi cu impact la comunitate.

Citeşte şi

Ciocârlia Olteniei, îndrăgita solistă de muzică populară Victoriţa Cică, nepoata celebrului Amza Pellea, a murit la 50 de ani

În 2010, Adrian Brișcan a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde a continuat să activeze până la pensionarea sa în 2021, la vârsta de 50 de ani.

De numele lui Brișcan se leagă și controvesatul caz al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa. Brișcan și-a denunțat șeful pentru că i-ar fi distrus un rechizitoriu. Popa a fost achitat la Curtea de Apel Timișoara, însă ÎCCJ a dispus în cele din urmă o condamnare de 6 ani.

Adrian Brișcan era căsătorit și avea un copil.