Un profesor de chimie la un liceu, suspendat, după ce a venit în rochie roz la cursuri. Elevii îl susţin: „Plecarea lui ar fi o pierdere”

Rachmad Tjachyadi, profesorul de chimie de la Liceul Hebron din Texas, SUA, a fost suspendat, după ce un videoclip postat pe X, fostul Twitter, cu el purtând rochie, a devenit viral, cu aproximativ 6 milioane de vizualizări.

21 feb. 2024, 15:38
Un profesor de chimie la un liceu, suspendat, după ce a venit în rochie roz la cursuri. Elevii îl susţin: „Plecarea lui ar fi o pierdere”
Un profesor de chimie la un liceu, suspendat, după ce a venit în rochie roz la cursuri. Elevii îl susţin: "Plecarea lui ar fi o pierdere"

Un profesor de chimie la un liceu, suspendat, după ce a venit în rochie la cursuri. Videoclipul, a cărui descriere este „Aacesta este un bărbat adult”, îl arată pe Rachmad Tjachyadi într-o rochie roz plimbându-se printre elevi. De asemenea, în alte fotografii, profesorul poate fi văzut purtând o fustă multicoloră, în timp ce scrie la tablă, scrie Daily Star, citat de Libertatea.

Reacţiile pe internet au fost diverse: în timp ce unii au scris că profesorul ar trebui „arestat și judecat” sau i-au transmis mesajul „ine-ți fetișurile în spatele ușilor închise”, alţiiau fost de partea cadrului didactic: „Cine este revoltat de asta? Probabil părinți bigoți!”.

Citeşte şi: Alexandra Ungureanu dezvăluie regimul alimentar care o ajută să aibă o siluetă de invidiat. Ce este dieta scandinavă

Amy Broughton, directoarea liceului, a transmis într-o scrisoare către părinți că „ar fi firesc ca familiile noastre să aibă întrebări despre această situație”, dar a precizat că „suspendarea a venit deoarece profesorul era în curs de revizuire” și nu a trecut inspecția.

Citeşte şi: Andreea Mantea a întrerupt tratamentul pentru boala cumplită de care suferă de mai mulţi ani. „Cred în divinitate!”

Elevii au inițiat o petiție, pe change.org şi au susținut că filmarea cu Rachmad Tjachyadi îmbrăcat în rochie a fost făcută într-o zi „a spiritului liber” și au cerut ca el să poată reveni la cursuri. Până acum, peste 15.000 de au semnat petiția. „El este numit pedofil, printre alte nume, însă nu este cazul, este iubit de elevii de la Hebron. Plecarea lui ar fi o pierdere”, a scris cea care a lansat petiția, Julia Ngo.