Un profesor de sport de la Liceul Jean Monnet, acuzat de agresiune sexuală

Un profesor de educaţie fizică de la Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Capitală este acuzat de părinţii unei eleve că ar fi agresat-o sexual pe adolescentă în timpul unei excursii şcolare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, părinţii tinerei au depus plângere penală împotriva dascălului.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 12:00
Un profesor de sport de la Liceul Jean Monnet, acuzat de agresiune sexuală

Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti (ISMB) a început o anchetă administrativă în cazul profesorului de la Liceul Jean Monnet acuzat de viol. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, Marian Banu, dascălul şi-a depus demisia.

„Am fost informat aseară (joi seara, n.r.) în legătură cu acest caz, am cerut întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al şcolii şi o analiză amănunţită privind modul în care a fost organizată excursia”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a precizat că profesorul „nu mai este de vineri în şcoală”, precizând că vrea să ştie exact câţi profesori au participat la această excursie şi dacă a fost asigurată securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus că în cazul în care analiza realizată la Liceul „Jean Monnet” nu va fi concludentă, va desemna o comisie de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care să analizeze împrejurările în care s-au produs faptele.

Dacă va fi găsit vinovat în instanţă, profesorul îşi pierde dreptul de a mai preda într-o unitate de învăţământ.