Profesor din Focşani, BĂTUT la şcoală de fratele unor elevi care îl acuzau că i-ar fi lovit

Situaţie incredibilă într-o şcoală din Focşani. După ce ar fi lovit un elev de clasa a 5-a în faţa clasei, un profesor a fost bătut în faţa elevilor. Un băiat şi sora lui, elevă în aceeaşi clasă, au fugit acasă şi au spus familiei că ar fi fost agresaţi de profesor. Fratele cel mare al copiilor a venit la şcoală şi i-a aplicat profesorului o corecţie.

05 feb. 2013, 06:46
Profesor din Focşani, BĂTUT la şcoală de fratele unor elevi care îl acuzau că i-ar fi lovit

Incidentul s-a petrecut la ora de muzică. Elevul spune că ar fi făcut o glumă, dar că profesorul s-a supărat şi l-ar fi lovit.

Mi-a dat cu pumnul si cu palma, apoi a zis ieşi afară şi mi-a dat cu piciorul în fund (…) I-am zis „prostule” şi a alergat după mine până jos şi a zis că dacă intru în şcoală mă bate până mă omoară„, a spus elevul.

A venit la fratele meu si i-a dat cu piciorul in fund, cu palma şi cu pumnii şi l-a dat afară din clasă. Eu mi-am luat ghiozdanul si cărţile şi am ieşit din clasă (…) şi domnul de muzică a început să fugă după noi”, a spus sora lui.

După ce au ajuns acasă, cei doi fraţi au povestit familiei ce s-a întâmplat. Furios, fratele mai mare al copiilor i-a aplicat profesorului o corecţie.

Am intrat la oră – am intrebat profesorul de ce mi-a bătut fraţii, el s-a întors cu spatele la noi pur şi simplu ne trata… nu voia sa stea de vorbă cu noi. Pur şi simplu i-am dat o palmă. Atât. Şi a fugit pe o stradă de aici”, a declarat fratele cel mare al elevilor, Florin Vasilescu.

Profesorul a fost transportat la spital, iar conducerea şcolii a demarat o anchetă.

„Voi numi o comisie care să ancheteze toată situaţia asta care s-a ivit în şcoală (…) Vom face un raport pe care îl vom înainta Inspectoratului Şcolar”, a precizat Marin Strapciuc, directorul Şcolii Generale nr.7 din Focşani.

Inspectoratul şcolar vrea să-l de afară din învăţământ, pe motiv că el l-a agresat mai intâi pe elev. Imediat după izbucnirea scandalului, profesorul a intrat în concediu medical. Profesorul de 64 de ani care predă muzică la Şcoala numărul 7 din Focşani a ajuns la spital cu capul spart.

Domnul profesor nu a reuşit să gestioneze acest eveniment şi a lovit pe unul dintre copii, ulterior, chiar l-a dat afară din clasă, lucru pe care eu îl consider total nepermis (…) Am toată stima pentru talentul dumnealui, dar pentru modul în care a gestionat acest moment neplăcut, într-o clasă de copii de clasa a cincea, cred că nu mai este cazul să continue”, a precizat Vasilica Zaharia, inspector şcolar ISJ Vrancea.

Incidentul a intrat şi în atenţia Poliţiei. Fratele celor doi elevi a primit o amendă de 500 de lei pentru ca a intrat în şcoală fără autorizaţie.