Un profesor şi 11 studenţi, REŢINUŢI în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa

Publicat: Joi, 19 Septembrie 2013 20:37 // Actualizat: Joi, 19 Septembrie 2013 20:42 // Sursa: RTV.net

Un profesor, 11 studenţi şi o altă persoană, fără legătură cu instituţia, au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore, în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus, joi seară, reţinerea lui Emilian Costache, lector în cadrul UMC Constanţa, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, precum şi a 11 studenţi ai universităţii, acuzaţi de cumpărare de influenţă. De asemenea, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pe numele unei persoane fără legătură cu instituţia, acuzată de trafic de influenţă.

Toate cele 13 persoane reţinute în dosar vor fi prezentate, vineri, în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri DGA, au făcut, joi dimineaţă, percheziţii domiciliare la patru persoane suspecte şi în cadrul Universităţii Maritime Constanţa, cu privire la comiterea infracţiunilor de corupţie, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie şi septembrie 2013.

"Este o anchetă în desfăşurare, coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi ofiţeri DGA. Sunt suspiciuni de dare şi luare de mită şi substituire de persoană. Dare şi luare de mită înseamnă că au fost studenţi care au dat mită ca să promoveze anumite examene", a declarat prorectorul UMC, Cornel Panait, pentru Mediafax.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 sep 04:53
...au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore, în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
20 sep 00:01
...joi seară, pentru 24 de ore, în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa. Citește mai departe…

...
19 sep 21:01
... Un profesor, 11 studenţi şi o altă persoană, fără legătură...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H