Un profet a încercat să reînvie un bărbat mort în accident rutier. Ce a păţit acesta după ce „ritualul” nu a dat rezultate

Un bărbat din Etiopia, care pretinde că este un profet cu puteri supranaturale, a fost arestat, după ce a încercat să readucă la viață un cadavru, relatează Newsweek.

RomaniaTV.net
06 aug. 2018, 11:03
Un profet a încercat să reînvie un bărbat mort în accident rutier. Ce a păţit acesta după ce „ritualul” nu a dat rezultate

Getayawukal Ayele vizita familia unui bărbat, Belay Biftu, care a murit într-un accident cu motocicleta, în orașul Galilee, din regiunea Oromia. „Profetul” i-a convins pe membrii familiei celui decedat că îl poate readuce la viață, așa că rudele bărbatului s-au pus de acord să dezgroape cadavrul, la doar două zile după înmormântare.

Citeşte şi Cum afli dacă EŞTI BLESTEMAT cu ajutorul unui ou. Ce trebuie să faci

Ayele le-a spus rudelor bărbatului mort povestea lui Lazăr, care este readus la viață de Isus, în Noul Testament. În momentul în care sicriul a fost deschis, falsul profet a coborât în groapă și a țipat „Belay, ridică-te!”. Pentru că mortul nu răspundea la comandă, „profetul” s-a întins peste el și i-a repetat să se ridice.

Când au văzut că reînvierea nu dă roade, unele dintre rudele decedatului au leșinat, în timp ce altele s-au înfuriat și au început să îl lovească pe Ayele, înainte ca poliția să sosească și să îl aresteze.

Imaginile postate pe rețelele de socializare s-au viralizat. Legea etiopiană sancționează drastic profanarea mormintelor, iar un polițist a declarat pentru BBC News că falsul profet, care a fost asistent medical înainte, va rămâne în arest.