Guvernul stabileşte azi câţi bani alocă de la buget pentru preşcolari şi elevi

Guvernul va discuta, la şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre privind stabilirea finanţării pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional.

01 mart. 2016, 19:59
Guvernul stabileşte azi câţi bani alocă de la buget pentru preşcolari şi elevi

Potrivit comunicatului emis de Guvern, în şedinţa de miercuri s-ar putea discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional.

De asemenea, un alt proiect de hotărâre se referă la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.174/2002 şi pentru modificarea Procedurilor privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.377/2002.

Un alt proiect de hotărâre care s-ar putea dezbate la şedinţa de Guvern de miercuri se referă la aprobarea limitelor anuale, aferente anilor 2016, 2017 şi 2018, pentru finanţările rambursabile care pot fi contractate şi pentru tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Tot miercuri, miniştrii ar putea discuta câteva proiecte de hotărâre privind numiri/eliberări de prefecți și/sau subprefecți.

Alte acte normative care ar putea fi discutate la şedinţa de Guvern:

  • proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2016 pentru operatorii economici din industria de apărare, care desfăşoară activităţi conform prevederilor art.10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.95/2002 privind industria de apărare.
  • proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 345/2010 pentru aprobarea modelelor, formularea-tip folosite în activitatea de cazier judiciar.
  • proiect de hotărâre privind modificarea descrierii tehnice şi actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității.