Un protestatar păzit de şase oameni de ordine, la Aiud

Protestele din Capitală şi din marile oraşe ale ţării au avut ecou şi la Aiud, unde situaţia a fost însă uşor ilară.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 07:00
Un protestatar păzit de şase oameni de ordine, la Aiud

O singură persoană a protestat, sâmbătă seară, la Aiud, în semn de solidaritate cu medicul Raed Arafat, demisionar din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi cu manifestaţiile organizate la sfârşit de săptămână în majoritatea oraşelor mari ale ţării.

Persoana care a ieşit în stradă este nimeni alta decât Ionela Danciu, mama tripleţilor care s-a luptat în justiţie şi a reuşit să schimbe legea prin care părinţii de gemeni primesc indemnizaţie pentru fiecare copil.

Ineditul situaţiei a constat însă în faptul că, la un singur protestatar autorităţile au alocat nu mai puţin de şase reprezentanţi ai forţelor de ordine, câte doi de la Jandarmerie, Poliţie şi Poliţia locală.

Ionela Danciu a făcut totul ca la carte şi a obţinut autorizaţie pentru protestul său.

„Ca un om normal la cap, m-am dus la poliţie şi am făcut o declaraţie şi o cerere, ca să fiu însoţită de organele de poliţie, jandarmerie şi poliţia locală. Am ieşit în semn de solidaritate pentru această ţară, pentru necazurile oamenilor. Am lângă mine doi jandarmi, doi poliţişti şi doi de la poliţia locală”, a declarat mama tripleţilor, la România TV.

Spre deosebire de Capitală, unde protestul a căpătat accente violente, acţiunea Ionelei Danciu a fost una paşnică. „Nu e normal ca civilii să le dea în cap jandarmilor şi invers. Şi pentru că medicul Rael Arafat mi-a înmânat personal o cupă pe care scrie «mi-aţi oferit o lecţie de viaţă», eu trebuie să spun că acest medic ne oferă o lecţie de viaţă de 21 de ani”, a punctat protestatara din Aiud.

Femeia a stat sâmbătă seară mai multe ore în centrul oraşului, dar nimeni nu i s-a alăturat, deşi a postat pe Facebook mesaje în care anunţa protestul. Ea intenţionează să iasă în stradă şi duminică.