Un pui de pisică, salvat de pompieri din calea incendiilor. Animăluţul seamănă izbitor cu personajul fictiv Baby Yoda

Un pui de pisică a cărui vârstă a fost estimată la două-trei săptămâni a fost salvat de pompieri din calea incendiilor de vegetație din California şi dus la un adăpost pentru a fi examinat de un veterinar, scrie CNN. Animăluţul seamănă izbitor cu personajul fictiv Baby Yoda. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 11:22
Un pui de pisică, salvat de pompieri din calea incendiilor. Animăluţul seamănă izbitor cu personajul fictiv Baby Yoda

Pisicuţa era acoperită cu fum şi cenuşă atunci când a fost găsită de salvatori. Cu două urechi mari, ochi rotunzi și un nas micuț, aceasta a primit numele de „Baby Yoda” de la angajaţii adăpsotului, datorită asemănării izbitoare cu personajul din Star Wars. În urma publicării anunțului de adopție, au fost primite zeci de solicitări.

Baby Yoda mai are de așteptat cel puțin o lună până când va fi dată spre adopție, până atunci fiind sub supravegherea medicală.

Vom oferi adăpost tuturor animalelor afetate de incendii, până când stăpânii lor reușesc să-și reia viața cât de normal înainte de a le revendica. Cine știe, poate părinții lui Baby Yoda o caută și se așteaptă să o recupereze”, a declarat un reprezentant al centrului. 

Citeste şi Mai mulţi papagali de la grădina zoologică au fost separaţi pentru că se încurajau reciproc să înjure vizitatorii

Mai mult de 70 de incendii de pădure sunt, în acest moment, în vestul SUA, seceta, vântul puternic, vegetația uscată și temperaturile ridicate înteţind focul. 

În total, peste două milioane de hectare de vegetaţie au fost distruse începând cu jumătatea lunii august de la frontiera canadiană până la cea cu Mexic. Oamenii de ştiinţă au căzut de acord asupra faptului că amploarea excepţională a acestor incendii de pădure este legată de dereglările climatice, care agravează seceta cronică şi determină condiţii meteorologice extreme.

 

Introducing Baby Yoda! Thank you, North Valley Animal Disaster Group, for another uplifting story of survival. #northcomplexfire

Publicată de Butte County, California pe Miercuri, 23 septembrie 2020