Un pui de urs din Sinaia a făcut senzaţie pe internet. Animalul a intrat în curtea unei case şi a început să îşi facă de cap – VIDEO

Un pui de urs a fost surprins, în decursul serii de marţi, într-o curte din Sinaia, unde a dărâmat tomberoanele în căutare de hrană.

02 iun. 2021, 08:24
Un pui de urs din Sinaia a făcut senzaţie pe internet. Animalul a intrat în curtea unei case şi a început să îşi facă de cap – VIDEO

Un pui de urs din Sinaia a făcut senzaţie pe internet. După ce a cotrobăit în toată curtea, animalul a încercat să intre şi în curtea vecină.

Un pui de urs din Sinaia a făcut senzaţie pe internet. Animalul a intrat în curtea unei case şi a început să îşi facă de cap – VIDEO

În imaginile postate de un sinăian pe contul său de Facebook, ursul a dărâmat două tomberoane dintr-o gospodărie aflată lângă pădure, iar apoi a încercat să intre şi în curtea persoanei care îl filma.

Animalul, care s-a urcat cu labele pe gard, a fost descurajat de zgomotul făcut de proprietar, dar şi de câinele acestuia, fiind alungat în pădure.

În urmă cu  câteva zile, autoritățile au transmis 14 mesaje RO-ALERT prin care avertizează asupra invaziei urșilor în Harghita, însă demararea acțiunilor lor este blocată de birocrație, susține ministrul Mediului. Cazul Arthur a paralizat instituțiile statului!

Mai mulți cetățeni au semnalat, în repetate rânduri, prezența animalelor chiar și la ușilor localurilor din orașe. 14 mesaje RO-ALERT au fost transmise de către autorități, după ce urșii încep să dea năvală în orașele din Harghita.

Citeşte şi: Urşi surprinşi în timp ce se plimbau pe pârtiile de schi din staţiunea Şugaş Băi. Avertismentul primarului

Oamenii au început să se blocheze în case și le este frică să circule, pe jos, pe străzi. Intervenția autorităților este blocată de procedurile înfoiate, care presupun un lung timp de aprobare a unor dosare înaintate în acest sens. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita avertizează, în ultimele zile, din ce în ce mai des cu privire la deplasările urșilor în orașe, prin intermediul mesajelor RO-ALERT. Autoritățile au transmis deja 14 mesaje RO-ALERT pentru a semnala pericolul invaziei urșilor în orașele din Harghita.

Szolt Butyka, primarul din Băile Tușnad, a subliniat, în cadrul unei intervenții la Antena 3, că cetățenilor le este frică să se deplaseze, chiar pe timpul zilei, pe jos, în oraș. Urșii își fac simțită prezența chiar și la ușile restaurantelor. Părinții își duc copiii la școală cu mașini, speriați de animalele care au invadat orașul în ultimele zile. @Așa ceva nu se mai poate. Nu putem să mergem în oraș nici în timpul zilei. Și astăzi la ora 12:00 iar a fost RO-ALERT.

Citeşte şi: Avertisment RO-ALERT înainte de weekend. Noi intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea urşilor din zonele locuite