Un pui de urs, ucis de trei braconieri, în Braşov

Trei bărbaţi sunt cercetaţi după ce au vânat şi ucis un pui de urs pentru care colecţionarii de trofee ar plăti 10.000 de euro. Întâmplarea a avut loc în noaptea de joi spre vineri pe un fond de vânătoare din judeţul Braşov.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 09:51
Un pui de urs, ucis de trei braconieri, în Braşov

Joi, la ora  21.30, în urma unei acțiuni organizate și desfășurate de polițiștii  Secţiei  1 Poliţie Rurală Prejmer, a fost oprit în traficul rutier un autoturism, pe D.C.49, la intrarea în  comuna  Vama Buzăului. Autoturismul era condus de un localnic de 45 ani, iar în mașină se mai aflau doi bucureșteni de 35 și 39 ani. Cu ocazia controlului efectuat de polițiști, în autoturismul respectiv, care aparține localnicului depistat, a fost identificat un exemplar de urs, care prezenta multiple plăgi comise prin împuşcare în zona pieptului.De asemenea, polițiștii au mai găsit în autoturismul respectiv trei  arme de vânătoare, două aparținând unuia dintre bucureșteni, cealaltă localnicului, toate armele fiind deținute în mod legal, transmite Poliţia Română.

Din primele verificări și investigații efectuate de polițiști,a rezultat faptul că persoanele depistate au fost  ieri la vânătoare pe un fond privat din zonă, şi în jurul orei 20.45, bucureșteanul de 35 ani a împuşcat ursul fără a deține autorizaţia de vânătoare legală.

Cu ocazia cercetării locului faptei polițiștii au ridicat cele trei arme și ursul vânat, care a fost predat vineri Sanitar Veterinare, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Prejmer , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.