Un refugiat sirian, prima victimă identificată a incendiului din Grenfell Tower

Prima victimă a incendiului din Grenfell Tower a fost identificată, relatează Sky News, precizând vorba că este un refugiat sirian în vârstă de 23 de ani, Mohammed Aljhali.

15 iun. 2017, 15:40
Un refugiat sirian, prima victimă identificată a incendiului din Grenfell Tower

Între timp, numeroase persoane, printre care un fotograf cunoscut, un bebeluş de şase luni şi un cuplu de arhitecţi italieni sunt date încă dispărute, scrie AFP. Aproximativ 35 de apeluri pentru a găsi persoane dispărute au apărut până acum în presă şi pe reţelele de socializare.

Fotograful Khadija Saye, în vârstă de 24 de ani, şi-a expus recent lucrările la Bienala de la Veneţia. „A fost o adevărată călătorie, lacrimi vărsate, dar, mamă, sunt un artist care expune la Bienala de la Veneţia şi binecuvântările sunt abundente”, a scris ea pe Facebook.

Ea ar fi trăit în Grenfell Tower cu mama ei, Mary Mendy, care este dată dispărut de asemenea. Saye îl cunoşta pe parlamentarul laburist David Lammy de „mai mulţi ani”, iar politicianul a condus apelurile pe Twitter, numind-o „un suflet frumos şi un artist în ascensiune”. „Sunt mai trişti şi mai sumbri în fiecare secundă”, a declarat Sammy pentru BBC.

Străbunicul Tony Disson, în vârstă de 65 de ani, a dat mai multe telefoane din apartamentul său, spunând că este blocat în baie. Fostul broker nu a mai răspuns la telefon începând de la ora locală 4 (6 ora României), după ce i-a spus unui prieten „Spune-le fiilor mei că îi iubesc”, scrie The Sun.

Fiul cel mare, Lee, în vârstă de 47 de ani, a scris pe Facebook: „Dacă cineva mi-a văzut tatăl, pe Tony Disson, să ne anunţe. Inima mea este alături de toţi oamenii din Grenfell Tower”.

Farah Hamdan, soţul ei Omar Belkadi şi fiica lor în vârstă de şase luni sunt încă dispăruţi, a anunţat tatăl lui Farah, Rkia.

Citeşte şi Incendiu în Grenfell Tower: O femeie şi-a aruncat copilul de la etajul 9. Bebeluşul a fost prins ca prin minune de un bărbat

„Am fost la toate spitalele şi am căutat toată ziua, dar încă nu i-am găsit, vrem doar să ştim că suntem în siguranţă”, a declarat el.

Celelalte fiice ale lui Farah Hamdan, în vârstă de şase, respectiv 10 ani, au fost găsite la spital.

Cuplul italian Marco Gottardi, în vârstă de 27 de ani, şi Gloria Trevisan, de 27 de ani, sunt dispăruţi, iar tatăl unuia dintre ei se teme că au murit. Cei doi s-au mutat la Londra în urmă cu trei luni, pentru serviciu.

„În prezent, doi dintre cetăţenii noştri sunt daţi dispăruţi”, a spus un oficial din Ministerul italian de Externe.

Il Mattino di Padova scrie că Gottardi vorbea la telefon cu tatăl său şi i-a spus că fumul se ridică, înainte ca discuţia să se întrerupă. Potrivit cotidianului italian, cei doi locuiau la etajul 23.

Mariem Elgwahry, în vârstă de 27 de ani, locuia la etajul 19 de la grenfell Tower, împreună cu mama sa Suhar.

Prietenii şi rudele spun că i-au căutat la spitale, dar nu le-au găsit. Profilul online al lui Elgwahry arată că lucra ca manager de marketing la site-ul Rudco. Ea a absolvit Facultatea de Management al Afacerilor de la Universitatea Roehampton în 2011.

Jessica Urbano, în vârstă de 12 ani, nu a mai fost văzută de când a vorbit cu mătuşa sa, Sandra Ruiz, în jurul orei locale 1.40 (3.40 ora Roânia).

„Era împreună cu un grup de oameni la ieşirea de urgenţă, pe scările de incendiu, locuiesc la etajul 20”, a spus Ruiz.

„Ar trebui să fie în pijamale şi foarte, foarte, foarte speriată. Suntem disperaţi să o găsim”, a adăugat mătuşa copilei.

Sheila Smith, în vârstă de 84 de ani, este cea mai bătrână persoană declarată dispărută. Fiul său, Adam, a lansat un apel pe Twitter: „Mama mea este dispărută – Sheila, 84 de ani, etajul 16 al Grenfell Tower”.

Rania Ibrham, în vârst de 30 de ani, a publicat un clip pe Facebook Live, în care a cerut ajutor. Ea se afla pe un coridor plin cu fum, înainte de a se întoarce în apartament. Nu a mai putut fi contactată de atunci.

Citeşte şi Incendiu devastator într-un bloc turn din Londra. Oamenii au coborât pe cearşafuri înnodate. 17 morţi şi zeci de răniţi VIDEO