Un remediu natural te ajută să eviţi albirea părului

Odata cu inaintarea in varsta incepe si procesul de incaruntire a parului, care se numara printre cele mai frustrante probleme estetice cauzate de imbatranire. Poti sa adopti un stil vestimentar tineresc, sa iti ascunzi ridurile si sa iti mentii in continuare spiritul tanar. Dar cand vine vorba de albirea parului, nu prea mai ai asi in maneca. In prezent nu poti scapa de firele albe decat apeland la vopseluri pentru par, care sunt ticsite cu chimicale.

13 sept. 2015, 09:03
Un remediu natural te ajută să eviţi albirea părului

Cauzele incaruntirii parului 

Probabil ca, asemenea multor oameni trecuti de prima tinerete, si tu pui incaruntirea parului pe seama stilulului de viata si a alimentatiei. Mai ales cei care incaruntesc de tineri isi pun aceste probleme. Dar principalii factori responsabili pentru albirea parului nu tin de alegerile noastre.
 
Cea mai frecventa cauza a albirii parului este procesul natural de imbatranire, care afecteaza toate celulele corpului. Cu timpul scade si productia de melanina, un pigment natural secretat de organism, astfel incat parul devine tot mai deschis la culoare, pana ce albeste complet.
 
Un alt factor care intervine in acest proces este mostenirea genetica. Daca, de exemplu, mamei tale i-a albit parul inainte de 30 de ani, si tu esti mai predispus la incaruntire de la o varsta tanara. Asa cum nu putem interveni in procesul de imbatranire, nici asupra bagajului genetic nu prea avem control. Cu toate astea, poti sa iti recapeti culoarea parului intr-un mod perfect natural.
 
Cel mai eficient mod de a inversa procesul de incaruntire a parului
 
Surprinzator sau nu, cel mai eficient tratament impotriva albirii parului este… uleiul de cocos. Se pare ca uleiul de cocos poate trata sau atenua aproape orice simptom al corpului, si iata ca s-a dovedit a fi eficient si in aceasta privinta.
 
Folosirea uleiul de cocos in acest scop nu este o noutate. In unele colturi ale lumii, ca de exemplu in Caraibe si in Sri Lanka, oamenii au folosit acest ulei de sute de ani pentru a-si mentine parul frumos si sanatos.
 
Motivul pentru care uleiul de cocos este un excelent remediu pentru firele albe consta in continutul sau bogat de grasimi sanatoase, vitamine, minerale si carbohidrati.
 
Uleiul de cocos face parul mai viguros si mai sanatos. Utilizat zi de zi, acesta poate stopa subtierea firului de par si chiar caderea parului.

Cum poti beneficia de efectele acestui remediu
 
Cu siguranta ti-am starnit curiozitatea pana acum, asa ca trecem la lucrurile concrete: modul de folosire pentru stoparea procesului de albire.
 
Primul pas consta in samponarea cu ulei de cocos. Urmeaza aceste sfaturi pentru spalarea parului:
 
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incalzesti putin uleiul de cocos.Poti face asta pur si simplu prin frecarea acestuia in palme.Este important sa nu sari niciodata peste acest pas. Odata incalzit, maseaza uleiul de cocos prin par, insistand asupra radacinii parului. Lasa-l sa actioneze timp de cel putin 10 minute, ca sa te asiguri ca se absoarbe complet in foliculii pilosi. Dupa 10 minute, clateste-ti parul cu apa calda. Repeta acest procedeu in fiecare zi, inlocuind samponul tau obisnuit cu uleiul de cocos. Daca parul se ingrasa prea rau, atunci se recomanda sa-l folosesti pe post de balsam dupa spalarea parului cu samponul tau obisnuit.
 
Repeta acest procedeu ori de cate ori trebuie sa-ti speli parul, pentru o perioada de 30 de zile.
 
E vremea sa spui adio firelor albe si sa te bucuri din nou de un par stralucitor si frumos. Dupa cum vezi, tratamentul este cat se poate de simplu. Procura ulei de cocos organic, aplica-l pe par, si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Sursa: secretele.com