Un remediu pentru inimă vechi de 900 de ani. Se poate prepara uşor în weekend, are doar trei ingrediente

Acest remediu natural, transmis din generaţie în generatie, previne infarctul miocardic si amelioreaza bolile cardiace acute.

28 ian. 2022, 21:03
Un remediu pentru inimă vechi de 900 de ani. Se poate prepara uşor în weekend, are doar trei ingrediente

Poti prepara usor si rapid o bautura benefica pentru inima si sistemul circulator. Este vorba despre un remediu inventat in urma cu 900 de ani de calugarita Hildegard von Bingen, care s-a transmis din generatie in generatie si a fost ulterior testat si recomandat chiar si de medici.

Cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare. Legumele care fac minuni pentru sănătate

Cu putin timp in urma, botanista Maria Treben a readus in actualitate aceasta bautura prin intermediul cartii ei, Health through God’s pharmacy – Sanatate din farmacia naturii.

Acest remediu natural previne infarctul miocardic si amelioreaza bolile cardiace acute. Studiile au demonstrat ca are efecte pozitive si in cazurile de angina pectorala.

Ingrediente:

• 10-12 tulpini de patrunjel proaspat cu tot cu frunze

• 1 litru de vin rosu de casa

• 100 de grame de miere

Băutura minune care curăţă şi vindecă PLĂMÂNII şi calmează tusea. Ai nevoie de ceapă şi alte ingrediente banale pentru o imunitate de fier

Preparare si mod de folosire:

1. Pune tulpinile de patrunjel taiate marunt cu tot cu frunze intr-o oala. Toarna peste un litru de vin de casa.

2. Fierbe vinul timp de 10 minute la foc mic si indeparteaza spuma formata.

3. Dupa ce s-a racit, adauga si mierea si amesteca bine

4. La final, strecoara si toarna lichidul intr-o sticla sterilizata. Inchide sticla etans.

5. Consuma zilnic o lingurita din acest remediu pentru calmarea simptomelor. Daca problemele sunt grave, se recomanda sa prelungesti cura atat cat este nevoie.

7 motive pentru care vinul e considerat sanatos

Estompeaza ridurile
Contine resveratrol, acest ingredient magic pe care il gasim deseori si in cosmeticele cu actiune antirid. Deci putem spune ca un pahar cu vin chiar ajuta si la frumusete!

Imbunatateste memoria
Bineinteles, conditia e sa ai deja o memorie destul de buna, cat sa-ti amintesti sa te opresti la un pahar :). Acum, serios vorbind, se pare ca tot resveratrolul e responsabil pentru asta. Studii recente au demonstrat ca resveratrolul creste numarul unor conexiuni neuronale care duc la imbunatatirea memoriei.

Face bine la inima
Si nu ma refer la o inima franta – desi n-avem nevoie de studii ca sa stim ca ajuta si cand suferim din dragoste! Insa specialistii sustin ca vinul rosu, consumat in cantitati moderate, poate reduce sansele infarctului si ale accidentelor cerebrale.

Previne cariile
Vinul rosu iti coloreaza dintii, dar, pe de alta parte, studiile arata ca reduce numarul de bacterii daunatoare din cavitatea bucala. Pe scurt, un pahar de vin la cina poate sa ajute la prevenirea cariilor. Nu, nu inlocuieste o vizita la dentist. Si, bineinteles, tot trebuie sa te speli pe dinti.

Reduce stresul
Dupa o zi plina si agitata, un pahar de vin, savurat in liniste, te relaxeaza. Nu conteaza ce fel de vin – alege unul care sa iti placa. Totusi, se spune ca vinul rosu e cel care te linisteste si ca vinul alb iti da un boost de energie.

Previne raceala
Ah, atunci inseamna ca e „tratamentul” favorit! Acum, fara gluma, sunt specialisti care sustin ca vinul omoara unele bacterii si virusi si, in felul asta, ne poate tine departe de raceli. Mai mult, consumul moderat de vin poate creste imunitatea organismului.

Inlocuieste mersul la sala
Ei bine, am vrut sa inchei cu ceva care sa te faca sa zambesti. Iti amintesti toate acele articole care spuneau ca un pahar de vin rosu este echivalentul unei ore petrecute la gym? Si apoi, glumele celor care spuneau ca-si propun sa „exerseze” mai multe ore pe zi, nu doar una! OK, exista un pic de adevar si aici. Resveratrolul creste ritmul cardiac si poate imbunatati performanta musculara. Totusi, daca vrei sa obtii niste rezultate, nu-ti anula abonamentul de la sala.