Cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare. Legumele care fac minuni pentru sănătate

Balonarea stomacului ne poate afecta oricând şi avea un impact negativ asupra vieţii de zi cu zi, marcată de stres şi anexietate din cauza pandemiei. Sunt însă câteva diete simple care împiedică acumularea de gaze şi elimină crampele.

23 ian. 2022, 12:59
Cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare. Legumele care fac minuni pentru sănătate

Pentru a afla care sunt cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare, e bine de ştiu în primul rând de unde apar aceste probleme care ne pot da viaţa peste cap.

Balonarea stomacului este de obicei rezultatul consumului de alimente gazoase, dar este și un simptom al numeroaselor stări de sănătate. În aceste condiţii, durerea și umflarea sunt un loc comun. Aşadar, care este cea mai bună dietă de urmat pentru a ajuta la eliminarea balonării?

Fibrele din alimentele vegetale sunt esențiale pentru a avea mișcări intestinale regulate și pentru a preveni constipația, care poate provoca balonare. Unele alimente fibroase conțin oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili (FODMAP), conform Doctorulzilei.ro.

Citeşte şi: Sărățele cu untură, cea mai ușoară rețetă. Aperitivul fraged și gustos, de care nu te saturi niciodată

Cele mai bune remedii naturiste care te scapă de balonare. Legumele care fac minuni pentru sănătate

Potrivit nutriţioniştilor, FODMAP-urile sunt carbohidrați cu lanț scurt care fermentează rapid în sistemul digestiv. Astfel, una dintre cele mai bune diete de urmat pentru a ajuta la reducerea balonării este dieta cu conținut scăzut de FODMAP.

De asemenea, e bine de ştiut că unii oameni au o sensibilitate la alimentele care conțin FODMAP, ceea ce le poate face să se umfle.

Dacă o persoană evită FODMAP-urile, trebuie să aleagă ce alimente bogate în fibre mănâncă cu atenție.

Unul dintre obiectivele majore ale dietei cu conținut scăzut de FODMAP este de a reduce balonarea prin restricționarea carbohidraților cu lanț scurt din dietă care sunt fermentați de bacteriile intestinale.

Procesul de fermentație este responsabil pentru eliberarea de gaze și distensia intestinului care duce la balonare, a spun specialiştii Universităţii Monash.

Remedii naturiste care te scapă de balonare. Ce alimente sunt recomandate

Iată câteva exemple de alimente cu conținut scăzut de FODMAP:

Salată verde
Morcovi
Arpagic
Țelină
Afine
Fasole verde
Baby spanac
Căpșune
Ananas
Quinoa
Orez brun

Balonarea stomacului poate fi și rezultatul unei intoleranțe alimentare. O intoleranță alimentară este dificultatea de a digera anumite alimente și a avea o reacție fizică neplăcută la acestea. Prin urmare, eliminarea anumitor alimente ar trebui să ofere ameliorarea balonării.

Citeşte şi: De ce ar trebui să te îngrijoreze deficitul de vitamina D. Acestea sunt alimentele care te feresc de cele mai grave boli