Un reputat cardiolog aruncă bomba în cazul lui Christian Eriksen. „Nu a fost infarct!”

Oren Iancovici, medic cardiolog la Spitalul Monza din Capitală, a explicat de ce danezul Christian Eriksen, care a fost resuscitat aproape 18 minute pe teren, nu mai are nimic şi poate reveni pe terenul de fotbal!

15 iun. 2021, 10:25
Un reputat cardiolog aruncă bomba în cazul lui Christian Eriksen. „Nu a fost infarct!”

Un reputat cardiolog român aruncă bomba în cazul lui Christian Eriksen. Fotbalistul danez, care s-a părbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca-Finlanda, este internat într-un spital din Copenhaga. Starea acestuia este stabilă, dar starul lui Inter Milano va rămâne în continuare internat pentru investigaţii suplimentare.

Un reputat cardiolog aruncă bomba în cazul lui Christian Eriksen

Oren Iancovici, medic cardiolog, susţine că fotbalistul nu a suferit un infarct, cu doar o aritmie severă. „Fotbalistul nu a avut un infarct, ci o aritmie severă. Nu ajunge oxigen în creier în acele secunde şi pacientul, persoana respectivă leşină! Aritmia asta se poate repeta, evident. Dar din păcate, noi nu avem cum să ştim decât în anumite cazuri că ea va veni. Pentru un sportiv de performanţă şi mai ales fotbaliştii, care au un sport exploziv, şi gândiţi-vă  şi la antrenamente şi în timpul jocului, ei aleargă cel puţin 10 km în 90 de minute şi exploziv, însemnând o dată da, o dată nu. Deci, inima sare de la 80 pe minut la 200 şi înapoi la 100, imediat la 200. Este un sport  extrem de complicat. Inima de sportiv, pentru noi cardiologii, este cunoscută ca o inimă modificată” , a precizat cardiologul la Aleph News.

Veste teribilă pentru Christian Eriksen. Anunţ oficial: „Legea italiană e cea mai severă din lume”

„Dacă vă uitaţi bine la filmări, m-am uitat la multe filmuleţe în acest caz, tot ce există pe YouTube, se vede exact pe chipul lui, cam 5-6 secunde înainte cum ameţeşte şi cum nu poate să respire şi durează un timp până cade” a precizat Oren Iancovici, care a adăugat că fotbalistul va putea să-şi continue cariera, dacă va fi tratat foarte bine.