Un reputat medic chirurg, fost director de spital în Timişoara, ridicat de poliţişti şi procurori pentru luare de mită

Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara şi fost manager la Spitalul Municipal, medicul Octavian Mazilu, actual şef al Secţiei Chirurgie Generală Oncologică, a fost ridicat, marţi, de poliţişti şi procurori pentru luare de mită.

31 mai 2022, 22:38
Un reputat medic chirurg, fost director de spital în Timişoara, ridicat de poliţişti şi procurori pentru luare de mită

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au organizat un flagrant în urma căruia l-au prins pe medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, în timp ce ar fi luat mită de la pacienţi.

În urma unor plângeri, medicul Mazilu a fost monitorizat două luni, timp în care ar fi primit mită de la pacienţi de 20 de ori. Acesta ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet din cadrul unităţii medicale în care activa ca şef Secţie Chirurgie Generală Oncologică.

Doctorul a fost ridicat în urma unor percheziţii şi urmează să fie audiat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, la Atena: Pentru „dă-l pe goarnă pe primarul general şi pleci acasă”, sunt condamnat la 10 ani de închisoare

In urma audierilor, procurorii au decis retinerea doctorului acuzat de luare de mita. Acesta a fost transferat in Arestul Politiei Timis. In cursul zilei de miercuri va fi prezentat judecatorilor.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș„, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, scrie Opiniatimisoarei.

Citeşte şi: Fost pompier voluntar, erou în incendiul de la Colectiv, arestat pentru corupţie. A fost prins în flagrant când primea şpagă