Un reputat medic din Timişoara vine cu o avertizare sumbră: „Se va mai vorbi încă 10-12 ani de coronavirus”

Cristian Oancea vine cu o declaraţie surprinzătoare. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, spune că pandemia de coronavirus a trecut, însă de virusul SARS-COV-2 se va vorbi încă 10-12 ani de acum încolo.

02 iun. 2021, 12:57
Un reputat medic din Timişoara vine cu o avertizare sumbră: „Se va mai vorbi încă 10-12 ani de coronavirus”

Un reputat medic din Timişoara vine cu o avertizare sumbră. Medicul pneumolog Cristian Oancea a precizat că vor mai urma și alte replici ale virusului, însă nu atât de puternice ca cele de până acum, datorită vaccinării.

Un reputat medic din Timişoara vine cu o avertizare sumbră: „Se va mai vorbi încă 10-12 ani de coronavirus”

În continuare, medicul spune că se va mai vorbi de SARS COV-2 încă 10-12 ani de acum încolo și că vor apărea și terapii curative pentru virisul Covid-19.

„Pandemia a trecut. Vor mai urma şi alte replici, dar nu o să fie la fel de puternice ca cele de până acuma. Dar pentru a evita această loterie a virusului mai bine să fiţi vaccinaţi. Mai bine previi, decât să ajungi la spital. Avem un vaccin eficient care ajută să nu se facă boala. Ce a fost greu s-a încheiat. Valul doi a fost foarte greu, valul trei a venit rapid şi ne-a întins corzile la maxim. Vor mai urma replici şi alte valuri. Gripa AH1N1, care a apărut în 2010, încă era aici până recent.

Pentru că tulpina dominantă a fost SARS Cov2 şi a luat locul tulpinii mai slabe. Se va mai vorbi de SARS Cov2 încă 10-12 ani. Replicile nu vor mai fi puternice, pentru că avem şi vaccinarea, o să apară şi aceste terapii curative pentru SARS Cov2”, spune medicul Cristian Oancea potrivit Adevărul.ro.

Campania de vaccinare dă roade în România, cazurile raportate zilnic fiind în scădere abruptă. Doar amenzile au rămas în cuantum ridicat. Până astăzi, 30 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.584 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.039.173 de pacienți au fost declarați vindecați.

30.276 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.05.2021 (10:00) – 30.05.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 29 de decese (18 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Municipiul București.

Citeşte şi: OMS schimbă numele tulpinilor de coronavirus. „Nicio ţară nu trebuie stigmatizată pentru detectarea de variante”. Anunţul făcut de instituţie