Un reputat medic, fost secretar în Ministerul Sănătăţii, a murit la 67 de ani

Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, medic în Suceava, a murit duminică dimineaţa în urma unui infarct, la vârsta de 67 de ani.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 08:04
Un reputat medic, fost secretar în Ministerul Sănătăţii, a murit la 67 de ani

Medicu specialist în obstetrică – ginecologie suferea de mai mulţi ani de cancer la colon. Potrivit primelor informaţii, Irimie s-a stins din viaţă din cauza unui stop cardio respirator.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Irimie a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Irimie a ocupat și funcția de consilier județean, iar în ultimii patru a fost consilier local în Suceava.

Medicul a ieşit la pensie în primăvara lui 2018, când coordona Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava.

Primarul din Suceava a avut o primă reacţie după ce a aflat de vestea tristă legată de moartea medicului.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, cât și în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contăm pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui.

În calitate de consilier local a fost foarte conștiincios și profesionist, trata cu toata seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local și era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat primarul.