Un reputat medic român trage semnalul de alarmă despre tulpina britanică de COVID: N-ar fi păcat să rişti să mori acum?

Gabriel Diaconu trage semnalul de alarmă cu privire la tulpina britanică de COVID. Cunoscutul psihiatru face apel la respectarea măsurilor sanitare de către cetăţeni, fie că sunt vaccinaţi sau nu, deoarece numărul infectărilor a început să crească din nou.

24 feb. 2021, 10:54
Un reputat medic român trage semnalul de alarmă despre tulpina britanică de COVID: N-ar fi păcat să rişti să mori acum?

Un reputat medic român trage semnalul de alarmă despre tulpina britanică de COVID. Medicul atrage atenţia că nu trebuie să facem decât ce am învăţat în ultimul an: să evităm aglomerările, să purtăm mască şi să păstrăm igiena mâinilor.

Un reputat medic român trage semnalul de alarmă despre tulpina britanică de COVID: N-ar fi păcat să rişti să mori acum?

„Tulpina britanică de COVID, ca mucegaiul negru, începe să circule în comunitate. România intră într-un nou urcuş abrupt de cazuri, măsurate ori ba, tot vor fi.  Indiferent dacă eşti vaccinat sau nu, ai grijă la măsurile preventive pe care le-ai deprins în ultimul an. Evită aglomerările umane. Poartă mască, nu doar acoperitoare de faţă.  Şi păstrează igiena mâinilor. Acest maraton are, de două luni, o altă destinaţie: Timpul de aşteptare pe care îl ai până la vaccin. Care, pentru populaţie, este între 2 şi 6 luni, funcţie de categoria de vârstă în care te afli, şi fluxul de vaccinuri care va intra în ţară în perioada următoare. Trăim această molimă de un an, poimâine.  Nu ar fi trist să fi răbdat până acum, sau să fi fost ferit de disciplina altora, încât să dai cinstea pe ruşine tocmai acum… N-ar fi păcat să rişti să mori, sau să îl pui pe altul în primejdie, când din tot ce am trăit a mai rămas puţin. Am învăţat, în meseria mea, că cele mai importante sunt primele, şi ultimele minute, ale unei poveşti dramatice.

Lunile acestea care vin se întâmplă sănătatea ţării noastre aşa cum o vom şti în anul care începe. Ai învăţat deja de unde vin ştirile false. Ai înţeles, deja, cum sunt lansate teoriile conspiraţiei. Uită-te împrejur. Am pierdut deja 20 de mii de români. De 10-20 de ori mai puţin decât prognozam la început. Un oraş cât Braşovul a fost scutit, prin forţa solidarităţii sociale, de moarte groaznică.  Doar că povestea nu e la trecut. E încă aici. Şi va mai fi o vreme. Acesta nu e un avertisment. Aceasta este o rugăminte.  Pentru că începe. Din nou.“, spune medicul, pe Facebook.

Citeşte şi: 10 motive pentru care te vei vaccina anti-COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu
 


loading...
Partenerii noștri