Un robot dirijează o orchestră simfonică. Se mişcă aşa cum vrea şi adaugă elemente electro-vocale în compoziţie

Publicat: Marţi, 11 Februarie 2020 17:47 // Actualizat: Marţi, 11 Februarie 2020 17:47 // Sursa: romaniatv.net

Robotul se numeşte Alter 3 şi a intrat în industria muzicală dirijând o nouă lucrare numită ”Scary Beatt”, în interpretarea unei orchestre simfonice compuse din oameni, informează Euronews.

Keiichiro Shibuya este compozitorul japonez care a scris bucata muzicală interpretată în Sharjah (Emiratele Arabe Unite), în prima săptămână din februarie.

Ca şi robotul Sophia, Alter 3 se mişcă şi arată ca o fiinţă umană. Faţa este partea corpului realizată în cel mai elaborat mod, restul fiind o structură metalică prin care se poate vedea reţeaua de resorturi care declanşează mişcările în timp ce dirijează.

“Lucrarea e o metaforă a relaţiilor dintre oameni şi tehnologie. Din când în când robotul o ia razna iar orchestra trebuie să îl urmeze. Dar alteori, oamenii şi robotul colaborează foarte bine”, a explicat compozitorul pentru Reuters.

Shibuya a scris muzica, dar robotul a fost responsabil de ritm şi dinamica interpretării live, adăugând chiar şi câteva elemente electro-vocale în interpretare.

“Pornim de la ideea că robotul se mişcă aşa cum vrea”, spune tehnicianul Kotobuki Hikaru.

Publicul a aplaudat interpretarea dirijată de robot, chiar dacă au fost voci care au observat că ”nuanţa umană se pierde”.

Citeşte şi: Sophia, primul robot cu cetăţenie din lume, vrea copii: Dacă nu aveţi deja o familie, cred că o meritaţi. Simt asta şi pentru roboţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alter 3 Keiichiro Shibuya Kotobuki Hikaru Sophia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H