Un român a fost acuzat în cazul celor 39 de migranţi găsiţi decedaţi într-un container. Şi-a recunoscut vina

Un român stabilit în Marea Britanie este acuzat de mor din culpă în cazul celor 39 de migranţi ale căror cadavre au fost descoperite anul trecut într-un container, în apropiere de Londra. Acesta a pledat vinovat miercuri la acuzaţiile privind legile migraţiei, conform Reuters.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 11:46
Un român a fost acuzat în cazul celor 39 de migranţi găsiţi decedaţi într-un container. Şi-a recunoscut vina

Cele 39 de victime, 31 de băieţi şi bărbaţi şi opt femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, au fost descoperite în luna octombrie a anului 2019 într-un container încărcat pe un camion, într-o zonă industrială din Essex, la 30 de kilometri de Londra.

Citeşte şi: Descoperire macabră în Marea Britanie. 39 de cadavre găsite într-un camion

Gheorghe Nica, cu cetățenie română și britanică, în vârstă de 43 de ani, s-a declarat, în tribunalul londonez Old Bailey, vinovat la acuzația de conspirație pentru imigrație ilegală. Aceste este acuzat şi de omor din culpă, 39 de capete de acuzare, împreună cu nord-irlandezul Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani.

De asemenea, alţi doi bărbaţi sunt acuzaţi de infracţiuni privind migraţia. Pe lângă cei menționați, alți doi bărbați s-au declarat vinovați de omor din culpă în acest caz: irlandezul Ronan Hughes și Maurice Robinson, care conducea camionul când au fost găsite cadravele.

Autopsiile au dus la concluzia că cele 39 de victime au murit din cauza lipsei de oxigen și a hipertemiei în containerul închis. În octombrie 2019, cadavrele a 39 de persoane au descoperite într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.