Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru că şi-a ucis un compatriot

Fermierul român Gheorgh Badea a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă făcându-se vinovat de uciderea unui compatriot, în Marea Britanie, în Sussex.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 09:12

Gheorghe Badea, agricultorul român în vârstă de 55 de ani care şi-a înjunghiat prietenul de 15 de ori, în piept şi în spate, în a doua zi de Crăciun (26 decembrie), în 2010, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, de către un tribunal britanic.

Badea lucra la o fermă când l-a ucis pe compatriotul său, Tasin Sugaip, în vârstă de 45 de ani. Cadavrul acestuia a fost descoperit într-o zonă de marginea localităţii Bathcmere, în apropiere de Chichester din comitatul Sussex, pe locul unei foste pepiniere de plante. 

Sugaip era căsătorit şi avea o fiică. El venise în vizită la vechiul lui prieten, Badea, pentru a petrece sărbătorile împreună şi, eventual, pentru a căuta de lucru, să mai câştige nişte bani pentru familia lui, scrie BBC în ediţia online. Sugaip a locuit un timp cu Badea, înainte de a fi angajat ca vânzător de kebab în localitatea Bognor Regis (West Sussex).

În ziua morţii, bărbatul a vorbit la telefon cu soţia şi familia, apoi a plecat să bea cu Badea. cei doi bărbaţi s-au îmbătat şi s-au luat laharţă, apoi la bătaie şi, în final, Badea şi-a ucis prietenul. El a recunoscut la proces că şi-a ucis prietenul, dar a declarat la proces că a acţionat în legitimă apărare.