Un român a fost condamnat pentru că i-a spart iubitei contul de Facebook şi a făcut publice conversaţiile private

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Alba a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru furtul unor informaţii de pe un cont privat al reţelei de socializare Facebook. Este vorba chiar de contul prietenei sale, de unde a copiat mesaje, pe care le-a transmis altor persoane. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi nu este definitivă, potrivit alba24.ro.

RomaniaTV.net
08 ian. 2019, 10:01
Un român a fost condamnat pentru că i-a spart iubitei contul de Facebook şi a făcut publice conversaţiile private

Bărbatul a intrat în contul de Messenger al iubitei sale de unde a copiat discuţii private purtate de aceasta cu alte persoane, apoi le-a copiat şi le-a postat pe pagina de Facebook a tinerei sau le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi încercat astfel să se răzbune pe tânără, pe care o bănuia că avea o altă relaţie. Bărbatul a accesat, fără drept, în 4 rânduri contul Facebook al tinerei în scopul obţinerii de date informatice, iar în alte două situaţii a modificat parola de acces, restricţionând astfel accesul la datele informatice ale acesteia.

Dosarul a fost instrumentat de procurori DIICOT Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti de la BCCO. Potrivit informaţiilor din rechizitoriu, în data de 30 ianuarie 2018, „în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp”, inculpatul O. M. a accesat fără drept contul Facebook al unei femei în scopul obţinerii de date informatice, accesul la cont fiind restricţionat pentru alte categorii de utilizatori în afara titularului său.

De asemenea, în aceeaşi zi, bărbatul a modificat parola de acces, apoi a restricţionat accesul la datele informatice din conţinutul contului Facebook al tinerei, după care a transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptăţite să le primească şi să le vizualizeze. 

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta un număr de 60 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Comunei Galda de Jos sau Primăria Comunei Cricău. Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia unde se va pronunţa sentinţa definitivă.