Un român a fost rănit în atentatul din Belgia

Un student român a fost rănit uşor în atacul produs ieri în Belgia, la Liege. Tânărul se numeşte Alexandru Palade, iar în momentul atacului se afla într-o staţie de autobuz.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 06:31
Un român a fost rănit în atentatul din Belgia

Românul a povestit că a auzit o explozie foarte puternică şi a luat-o la fugă. El a fost rănit de câteva schije, care nu i-au pus viaţa în pericol. Până acum, numărul victimelor din Belgia se ridică la 6 morţi şi peste 120 de răniţi.

Atacul s-a petrecut în centrul oraşului, într-o zonă plină de oameni ieşiţi la cumpărături de sărbători. Potrivit martorilor, un individ a aruncat mai multe grenade spre o staţie de autobuz. A început apoi să tragă cu arma în mulţime, după care s-a împuşcat în cap.

„A fost vorba de un act izolat şi nu de un act terorist sau atentat. Şocul resimţit de către întreaga populaţie este de înţeles şi îl împărtăşim”, a declarat prim ministrul belgian Elio di Rupo, potrivit Reuters.

Agresorul a fost identificat drept Nordine Amrani, un tânăr de origine magrebiană, în vîrstă de 33 de ani. El avea la activ condamnări pentru afaceri cu droguri, posesie de arme şi solicitări de taxe de protecţie.

Deocamdată, anchetatorii nu ştiu ce l-a determinat pe agresor să recurgă la un asemena gest.