Un român a trăit toată viaţa cu un CNP greşit. Vezi cum a aflat un bărbat că a muncit degeaba 30 de ani

Un buzoian de 47 de ani a trăit peste 40 de ani cu un CNP greşit, fără să întâmpine vreo problemă. Necazurile au apărut abia după ce i-a fost corectat codul numeric din cartea de identitate. Acum, bărbatul este pus pe drumuri de autorităţi să îşi actualizeze datele pentru a-şi recupera vechimea în muncă sau perioada de contribuţie la asigurările sociale.

05 feb. 2015, 08:40
Un român a trăit toată viaţa cu un CNP greşit. Vezi cum a aflat un bărbat că a muncit degeaba 30 de ani

Gheorghe Bratu s-a născut în urmă cu 47 de ani în satul Vintileanca din comuna buzoiană Săhăteni. Codul numeric personal (CNP) trecut atunci pe certificatul de naştere s-a perpetuat pe toate documentele oficiale ale buzoianului.

În urmă cu doia ani, bărbatul şi-a făcut un nou act de identitate, schimbat la termen, după împlinirea vârstei de 45 de ani. De curând, buzoianul a aflat că, odată cu cartea de identitate, în decembrie 2012 a primit un nou cod numeric personal. El a fost întors de la ghişeele unor instituţii buzoiene, pe motiv că nu mai coincid vechile date de identificare, cu cele noi.

„Necazul este mare. La Casa de Asigurări m-a găsit contribuabil numai din 2013 de când este eliberat noul CNP. Am spus că am avut un alt CNP dar s-a făcut o greşeală, dar a spus că ăla a fost şters cu totul. Odată ce afost şetrs, e noul Bratu, care o să iasă la pensie când nu se ştie. Unde te duci, o şcoală, o promovare, tot ce s-a făcut până în decembrie 2012 s-a pierdut. Acum, acolo e alt Bratu”, se plânge Gheorghe Bratu.

Potrivit adevarul.ro, el spune că din cauza modificării riscă să nu i se mai recunoască vechimea de aproape 30 de ani în muncă, la CFR, nu îşi mai poate susţine gradele profesionale, nu mai sunt valabile contractele semnate. Nici măcar agentul de asigurare, spune el, nu îi mai acordă reducerea de client fidel la eliberarea RCA-ului.

Acum, omul aruncă vina pe funcţionarii primăriei Săhăteni, pe care îi acuză de exces de zel. Reprezentanţii primăriei spun că nu au făcut decât să respecte legea.

Citeşte şi: Un român, despăgubit de CEDO pentru paternitate stabilită greşit. Ce sumă a primit