Un român acuzat de fraudă pe internet, condamnat la închisoare în SUA

Un român a fost condamnat la peste cinci ani de un tribunal din Florida, fiind acuzat de participare la o reţea internaţională infracţională prin care se vindeau autoturisme pe eBay şi alte site-uri similare.

13 dec. 2014, 07:40
Un român acuzat de fraudă pe internet, condamnat la închisoare în SUA

Sentinţa în cazul românului Răzvan Căprărescu, 39 de ani, a fost dată joi de un judecător federal, la un tribunal din sudul statului Florida, potrivit Agerpres. El a pledat vinovat în august pentru acuzaţiile de complicitate la fraudă şi deţinerea unui paşaport belgian falsificat.

Potrivit autorităţilor federale, românul a admis că a scos la vânzare pe eBay şi pe alte site-uri de profil mai multe autoturisme şi apoi îndruma potenţialii cumpărători să direcţioneze banii către anumite conturi bancare. Vehiculele nu existau în realitate şi conturile bancare erau deschise de Căprărescu şi alţi complici ai săi folosind identităţi false. În total, 35 de persoane i-au trimis lui Răzvan Căprărescu şi complicilor acestuia peste 690.000 de dolari. Cea mai mare parte din aceasta suma a fost livrată ulterior în conturi din afara Statelor Unite.

CITEŞTE ŞI: Un român, condamnat la 13 ani de închisoare pentru DETONAREA unor bancomate, în Marea Britanie