Un român, antrenor în prima ligă franceză. Adrian Ursea l-a înlocuit pe legendarul Patrick Vieira la conducerea lui Nice

Românul Adrian Ursea a fost însărcinat să preia conducerea tehnică a echipei de fotbal OGC Nice după demiterea antrenorului Patrick Vieira, a anunţat vineri clubul din sudul Franţei pe site-ul său oficial.

04 dec. 2020, 13:55
Un român, antrenor în prima ligă franceză. Adrian Ursea l-a înlocuit pe legendarul Patrick Vieira la conducerea lui Nice

„Conducerea clubului ‘rouge et noir’ a luat decizia de a-i încredinţa lui Adrian Ursea misiunea de a conduce echipa profesionistă începând de astăzi”, precizează OGC Nice într-un comunicat.

În vârstă de 53 ani, Adrian Ursea este un fost mijlocaş care a evoluat pentru Petrolul Ploieşti la finele anilor ’80, înainte de a-şi continua cariera în străinătate. După retragere, el a devenit conducător sportiv şi antrenor, fiind secundul fostului antrenor al lui OGC Nice, elveţianul Lucien Favre, între 2016 şi 2018, iar apoi a făcut parte din staff-ul lui Vieira, începând din noiembrie 2019.

Citeşte şi Liţă Dumitru a ajuns homeless în SUA! „Vreau să mor în Romania” Drama pe care o trăieşte marele fotbalist în America

OGC Nice a luat decizia de a-l demite pe Patrick Vieira după înfrângerea suferită joi seara pe teren propriu în faţa formaţiei germane Bayer Leverkusen (2-3), sinonimă cu eliminarea francezilor din Europa League.

Acesta a fost al cincilea eşec consecutiv suferit de OGC Nice în toate competiţiile sub comanda lui Vieira, care a antrenat gruparea de pe Costa de Azur din vara anului 2018.

Adrian Ursea şi-a început cariera de antrenor în Elveţia, alături de Lucien Favre. „În Elveția, am lucrat la toate nivelurile, de la juniori până la prima ligă. Am căpătat experiență pe banca lui Servette, am contribuit la reconstrucția de la zero a lui Neuchatel Xamax după declararea falimentului. Am obținut trei promovări succesive, am repus clubul pe baze solide și i-am oferit perspectiva unui viitor decent și stabil„, spunea el în 2016, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.


loading...