Un român de 19 ani, acuzat de crimă în Italia

Un român de 19 ani este acuzat de o crimă oribilă, în Italia. Tânărul ar fi intrat în casa unui italian pe care l-a lovit puternic în cap și l-a lăsat apoi să zacă într-o baltă de sânge

22 oct. 2018, 10:47
Un român de 19 ani, acuzat de crimă în Italia

Un român în vârstă de 19 ani este acuzat că ar fi autorul unei crime violente din Italia. Rocco Desiante, un italian în vârstă de 43 de ani, din Castiglione di Cervia, provincia Ravenna, a fost găsit mort pe 7 octombrie, în apartamentul său, într-o baltă de sânge. Autoritățile au stabilit în urma autopsiei că italianul a murit sufocat cu propriul sânge și în dureri cumplite în urma mai multor lovituri primite cu un obiect contondent.

Alessandro Mancini, procurorul General din Ravenna, a prezentat public informaţiile despre caz, precizând că s-a efectuat reținerea unui suspect, un tânăr cetățean român, cunoştinţă a victimei, faţă de care există indicii serioase, scrie Ravenna Notizie.

Un element important care a direcționat investigațiile spre cercul de cunoștințe ale victimei, a fost faptul că ușa de la intrarea în apartament a fost închisă din interior, fără nici un semn de intrare forțată. Ceea ce imediat a dat naștere ideii că victima își cunoștea ucigașul și l-a lăsat să intre. Indiciile anchetatorilor au dus la tânărul român de numai 19 ani care, în ultimul timp, s-ar fi văzut de mai multe ori cu Rocco Desiante. Hainele pe care românul le purta în noaptea crimei nu au fost găsite și nici nu a știut cum să explice absența lor.

Potrivit raportului medico-legal, moartea lui Rocco Desiante ar fi survenit ca urmare a unui mare număr de leziuni pe tot corpul, precum și unele fracturi la nivelul craniului care i-au provocat o hemoragie masivă. Sângele i-a cauzat bărbatului dificultăți de respirație severe și o scădere de presiune sanguină care într-o perioadă de timp estimată la cel puțin 2 ore după loviturile violente, i-a provocat decesul. Prin urmare, italianul a murit înnecat cu sângele său, pe fondul unei suferințe atroce.

„Scena crimei era impresionantă„ – a spus Mancini – „în casă era practic un lac de sânge, peste tot era sânge, pe podea, chiar și pe pereți, peste tot! Acest lucru scoate în evidență violența și brutalitatea cu care ucigașul a comis crima.” Medicul legal exclude că s-ar fi utilizat arme de foc. Bărbatul italian a fost ucis cu lovituri repetate cu un obiect contondent care nu a fost găsit până în prezent.

Băiatul român este supus interogatoriilor iar procurorii vor să afle dacă acesta a acţionat singur sau a avut complici.

Investigațiile pentru a stabili adevărul despre moartea lui Rocco Desiante continuă, asigură presa italiană, citată de rotalianul.ro.