Un român din Italia oferă mâncare din magazinul său celor aflaţi în dificultate din cauza crizei de coronavirus. „Un semn de apropiere”

Gest de solidaritate făcut de un român, care este proprietarul unui magazin din localitate Bracciano din Italia. Bărbatul oferă mâncare şi ouă oamenilor care întâmpină dificultăţi din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 14:20
Un român din Italia oferă mâncare din magazinul său celor aflaţi în dificultate din cauza crizei de coronavirus. „Un semn de apropiere”

Presa din Italia a scris în ultima perioadă despre iniţiativele unor români care ajută persoane aflate în dificultate în plină criză de coronavirus. Este vorba despre diferite donaţii sau despre aportul medicilor şi asistentelor din România care lucrează în Italia, ţara europeană cea mai grav afectată de pandemia de coronavirus.

O familie de români care trăieşte în localitatea Bracciano, o comună în provincia Roma, Lazio, a decis să ofere gratuit ouă şi alimente persoanelor aflate în dificultate, scrie Gazeta Românească.

„Un gest de solidaritate și ajutor față de cei care au cel mai mult nevoie. Se întâmplă în Bracciano, unde proprietarul magazinului de alimente din via Cavour a decis să ofere gratuit ouă și mâncare persoanelor aflate în dificultate. Un semn de apropiere și sprijin față de comunitate și de cei care suferă acum de situația născută odată cu criza coronavirus”, scriu jurnaliștii de la terzobinario.it.

BILANŢ ITALIA: 969 morţi în ultimele 24 de ore, este una dintre cele mai negre zile ale pandemiei de coronavirus

Italia a anunţat vineri o creştere de aproape 1.000 de decese într-o zi, un bilanţ pe care nicio altă ţară nu l-a mai atins până acum, conform datelor oficiale ale Protecţiei Civile, scrie AFP.

Au fost înregistrate 4.401 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, faţă de 4.492 joi, persoane decedate sunt 969 dintr-un total de 9.134, iar cei vindecaţi sunt în număr de 589. Numărul persoanelor decedate este cel mai mare de până acum.

Italia a înregistrat 86.498 de persoane infectate cu coronavirus.

Alţi trei români au murit de coronavirus, toţi din Arad. Bilanţul morţilor a urcat la 29