Un român din Londra a murit din cauza COVID-19 după ce aproape că se vindecase. Medicii se gândeau la externarea lui

Nicu Urzică, un român în vârstă de 34 de ani, care muncea în Londra pentru a-și întreține familia din Dumbrăveni, a murit în spital după ce aparent se vindecase de COVID-19.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 16:06
Un român din Londra a murit din cauza COVID-19 după ce aproape că se vindecase. Medicii se gândeau la externarea lui

Nicu Urzică era tată a opt copii. Fratele bărbatului din Suceava a povestit că după o săptămână petrecută la ATI, medicii se gândeau la externarea lui, când starea sa s-a agravat și a decedat.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit pentru Obiectiv de Suceava, fratele bărbatului, Ianis Urzică.

Citeşte şi: COVID-19. Trei vaccinuri sunt în studii clinice, alte 70 sunt în curs de dezvoltare. Anunţ important făcut de OMS

O comunitate de români din Londra a strâns în 24 de ore aproape 90.000 de lire sterline, pentru a ajuta familia, propunându-și să ajungă la suma de 100.000 de lire sterline.

„Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie”, a spus Ianis Urzică.