Un român din Texas a fost împuşcat mortal de hoţi, chiar în faţa casei sale

Tragedia s-a petrecut pe 19 mai, atunci când Vasile Cartojan a surprins trei bărbaţi care voiau să-i fure maşina. El a încercat să îi oprească, dar hoţii l-au împuşcat mortal, în piept.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 14:01

Hoţii l-au împuşcat pe român şi au fugit, dar doi dintre ei au fost arestaţi. Acum, familia românului care de aproape 14 ani lucra ca inginer la o companie multinaţională din Texas, se pregăteşte de înmormântare.

Vasile Cartojan avea 45 de ani şi locuia de ani buni într-un orăşel din Texas. Absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, acesta lucra ca inginer la compania Texas Instruments, unul dintre cei mai importanţi producători de semiconductori şi echipamente IT din lume.

Cartojan avea o situaţie financiară bună, care i-a adus însă sfârşitul. Într-o seară, românul stătea de vorbă cu un prieten, pe veranda casei, atunci când a auzit un motor de maşină pornit. Cartojan a fugit pe alee şi a văzut trei bărbaţi care se pregăteau să plece cu autoturismul său. Românul a vrut să-i oprească, dar a primit un glonţ în piept.

Vasile Cartojan a fost transportat de urgenţă la spital, unde a decedat din cauza rănii. Poliţiştii au iniţiat o anchetă, iar doi dintre suspecţi au ajuns deja în spatele gratiilor. Acum, autorităţile îl caută pe al treilea agresor, care are 18 ani.

Apropiaţii, şocaţi de dispariţia tragică a românului, au transmis familiei mesaje de condoleanţe. Părinţii îndoliaţi speră că se va face dreptate, dar până atunci se pregătesc să-şi îngroape fiul ucis pentru o maşină.