Un român din Timiș a dat lovitura! Bărbatul a investit peste zece milioane de euro într-o afacere cu rădăcini japoneze. Vacile din rasa Wagyu, o delicatesă. Un kilogram se vinde și cu 1.000 lei

Se pare că cele mai scumpe vaci din întreaga lume se află pe pământul țării noastre. Vitele din rasa Wagayu, cu ADN japonez, cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate și gustul intens, au ajuns și la noi.

09 feb. 2024, 12:44

Cele mai scumpe vaci din întreaga lume se află pe pământul țării noastre. Vitele din rasa Wagayu, cu ADN japonez, cunoscute pentru aspectul cărnii lor marmorate și gustul intes, au ajuns șil a noi.

Citește și Cu un pas mai aproape de viitor! China a reușit să cloneze primele 3 „super-vaci”

Fermierii plătesc sume mari ca să le îngrijească și pentru a le oferi condiții de lux, fără stres şi pentru a le hidrata cu bere.

Dacă vine direct din Ţara Soarelui Răsare, un kilogram de carne premium ajunge să coste şi 1000 de euro, dar în fermele din România kilogramul pleacă de la aproximativ 400 de lei.

„La banii pe care i-am investit în acest minihotel pentru ele, putem spune că stau în lux”, a spus proprietarul fermei, Raimond Rusu.

Pe 1.500 de hectare, lângă Timişoara, Raimond Rusu a dezvoltat cea mai mare fermă de vaci Wagyu din ţară!

Mai mult decât atât, suma de 10 milioane de euro a fost investită doar în grajdurile în care sunt cazate acum 140 de vite cu origini japoneze.

Vacile Wagyu, recunoscute pentru temperamentul lor paşnic

Proprietarul fermei a dat pe viţei peste 5.000 de euro, iar pe junincile gestante 12.000.

„Iniţial nici nu-mi venea să cred că este carne de vită. Până nu o încerci nu poţi să îţi dai seama de diferenţe”, a spus Raimond, potrivit Observator.ro.

Pentru a mări și mai mult afacerea, acesta a făcut transfer de embrioni cumpăraţi din Statele Unite şi Australia pe zece mame surogat din rasa Angus.

La maturitate, animalele sunt sacrificate, iar carnea ajunge în camera de maturare unde îşi desăvărşeşte aroma.

„Prin această metodă putem să controlăm carnea şi să o ducem la o calitate net superioară. Va sta aici în jur de 4 – 6 săptămâni”, a mai spus Raimond Rusu, proprietar fermă.

Un kilogram de carnea de vită Wagyu poate costa și 900-1.000 de lei.

Citește și Seceta distruge agricultorii români! „Am dat 100 de vaci de lapte la abator pentru că nu mai aveam ce să le dau să mănânce!” Dramele fermierilor români!

Şi poate ajunge până la 1000 de euro dacă vine direct din Japonia, potrivit Observator.ro.