Un român, erou in Italia, după ce a salvat mai mulţi oameni din flăcări

Un român a devenit erou în Italia, după ce a salvat mai mulţi oameni dintr-un incendiu. Drama a avut loc în centrul istoric din Bologna, unde o clădire a fost cuprinsă de flăcări. Românul şi-a riscat propria viaţă pentru a-şi ajuta semenii surprinşi de flăcări, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 10:11
Un român, erou in Italia, după ce a salvat mai mulţi oameni din flăcări

Un român a salvat mai mulţi oameni dintr-o clădire în flăcări, în centrul istoric din Bologna, Italia.

O clădire istorică din centrul Bologniei a luat foc, iar bărbatul şi-a dat seama de pericol şi a dat alarma. Reacţia sa a permis pompierilor să intervină prompt pentru stingerea flăcărilor. Dar, cel mai important, româniul nu a ezitat să intre el însuşi în palatul care ardea şi să îi ajute pe locatarii aflaţi în pericol.

„Ieşisem să caut un doctor pentru fiica mea, iar când m-am întors erau vreo 10 oameni aici care se uitau la foc, la fum, nu chemaseră pe nimeni. Am vrut să mă duc după pompieri, carabinieri, dar mi-a fost frică să îmi las fiica sus. Şi atunci i-am cerut unui domn să anunţe el pompierii”, a povestit românul.

Potrivit anchetatorilor, flăcările au izbucnit la etajul 3 al clădirii istorice, unde locuiau o familie de italieni şi una de români, inclusiv eroul salvator. Operaţiunea pompierilor italieni a durat ore bune şi a fost nevoie şi de intervenţia unui elicopter pentru a stinge incendiul. Din fericire, datorită românului, nimeni nu a fost rănit.