Un român i-a făcut muzeu lui Hitler VIDEO

După ce s-a înrolat voluntar în trupele SS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, românul i-a făcut muzeu lui Hitler în America!

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 08:03
Un român i-a făcut muzeu lui Hitler VIDEO

Este vorba de Teodor Junker, un român în vârstă de 93 de ani, născut la Teremia Mare, Timiş. Junker este un admirator fanatic al lui Adolf Hitler. Fost voluntar în trupele SS în al Doilea Război Mondial, Teodor a emigrat în SUA, unde a construit un muzeu dedicat dictatorului nazist.

În 2006, presa americană relata cum Junker a ridicat construcţia pe o colină de pe proprietatea lui. Autorităţile americane i-au interzis să-l deschidă publicului larg, însă nu au putut împiedica şi vizitele private.

La intrare, o placă imensă de marmură îi omagiază pe germanii ucişi în timpul războiului, iar în camera principală tronează două portrete ale lui Hitler, încadrate de steagul cu zvastică al Germaniei naziste şi de cel al Americii. Junker susţine că amenajarea l-a costat aproape 350.000 de dolari.

După articolele publicate în presa americană, mai multe organizaţii au încercat să convingă autorităţile să închidă muzeul lui Junker, însă fără rezultat.