Un TERORIST român este căutat în Bulgaria. Se presupune că are legături cu Statul Islamic

Un islamist de origine română, care este bănuit să ar avea legături cu Statul Islamic, este căutat în Bulgaria, de către serviciile de securitate ale acestei ţări. De asemenea, autorităţile bulgare caută şi o tânără din Franţa, de origine iraniană, care are legături cu SI, prietenă cu teroristul român.

09 aug. 2015, 12:17
Un TERORIST român este căutat în Bulgaria. Se presupune că are legături cu Statul Islamic

Potrivit serviciilor de secutitate bulgare, P.M., un român în vârstă de 24 de ani, şi E.E., o tânără franţizoaică de 29 de ani, de origine iraniană, s-ar afla de câteva zile la Sofia, fiind căutaţi activ de autorităţile bulgare.

Presa bulgară prezintă o fotografie a cărţii de identitate a cetăţeanului român, dar prima cifră a Codului Numeric Personal este pară, ceea ce ar putea indica un document fals.

Citeşte şi Statul Islamic se pregăteşte de o nouă execuţie: Un croat răpit în Cairo va fi DECAPITAT

Autorităţile nu ştiu cu certitudine pe unde au intrat cei doi presupuşi terorişti în Bulgaria.

Procurorul general din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, a fost informat despre situaţie. Potrivit postului tv BNT, autorităţile bulgare au fost informate de servicii secrete străine despre prezenţa celor doi suspecţi pe teritoriul Bulgariei.

Potrivit presei bulgare, numele românului căutat ar fi Mimo Popescu şi ar fi însoţit de o frantuzoaica de origine iraniana, Ezida Elham.

Poliția de frontieră bulgară efectuează, începând de sâmbătă, controale amănunțite la toate categoriile de autovehicule, care coroborate cu lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre de la Giurgiu generează mărirea timpilor de așteptare la frontieră, precizează, duminică, un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Poliția de frontieră bulgară efectuează controale amănunțite la toate categoriile de autovehicule, iar timpul de așteptare la frontieră este tot mai lung.

În aceste condiții, compania de drumuri recomandă ca, pentru trecerea în Republica Bulgaria, șoferii să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei, de la Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

‘La punctul de frontieră Giurgiu se efectuează lucrări ce constau în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate și straturi asfaltice), în vederea asigurării confortului și siguranței traficului rutier pe aceasta porțiune de drum. Odată cu demararea lucrărilor de reabilitare, se circulă pe o singură bandă ce este în permanență supravegheată de antreprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranță a circulației’, se arată în comunicatul citat.