Un român l-a antrenat pe Robin Williams pentru Ironman: El era Peter Pan!

Moartea actorului american Robin Williams a întristat lumea întreagă, însă în România, la Sibiu, l-a făcut pe fostul campion naţional de înot, instructorul Adrian Gînju, să plângă şi să spună că "a pierdut un prieten".
Filip Stan
14 aug. 2014, 10:51
Un român l-a antrenat pe Robin Williams pentru Ironman: El era Peter Pan!

Unul dintre puţinii români lăudaţi în paginile New York Times, The Wall Street Journal şi Forbes, instructorul de înot Adrian Gînju, fost component al echipei olimpice a României, s-a întâlnit prima dată cu Robin Williams în urmă cu şapte ani, când actorul se pregătea să participe la celebrul triatlon Ironman, o cursă care presupunea să ştii foarte bine să înoţi, să mergi cu bicicleta şi, desigur, să alergi la maraton.

„Eu sunt un prieten foarte bun cu Nelu Bălan, care are un restaurant pe Madison Avenue, în New York. Este unul dintre cele mai faimoase restaurante din lume, aici vin staruri de la Hollywood. Într-o dimineaţă, am fost să beau un cappucino şi acolo era şi Robin Williams, care, când îl vedeai, se ridica în picioare, nu contează cine eşti şi vine şi îţi spune ‘Bună ziua’. Ne aşezăm la masă şi, dintr-o vorbă în alta, îmi spune că vrea să participe la un triatlon. Trebuie să înoţi o milă, să mergi cu bicicleta, după care să şi alergi. El le ştia pe cele două din urmă, dar nu ştia cum să reziste, să înoate o milă”, a declarat Adrian Gînju, pentru Agerpres.

ROBIN WILLIAMS A MURIT. Scrisoarea de ADIO care spune totul despre SINUCIDEREA marelui actor

Instructorul de înot practic l-a antrenat pe Robin Williams pentru un altfel de rol, rolul de sportiv amator, din cursa Ironman. Şi într-un mod absolut ironic, omul care l-a învăţat pe celebrul actor să îşi controleze respiraţia în apă, să îşi îmbunătăţească stilul de a înota, acum este uimit de gestul celui supranumit „cel mai trist clovn al Hollywood-ului”.

Patru lecţii de înot cu fostul campion al României i-au fost suficiente lui Robin Williams pentru a face faţă cursei de la triatlon, dar mai ales pentru a lega o prietenie care dăinuie dincolo de moarte.

„Spunându-i ceea ce fac, că sunt specializat în tehnica respiraţiei şi îmbunătăţirea stilului de a înota, că fac toate stilurile de înot, el m-a întrebat dacă sunt disponibil să ia lecţii cu mine. I-am răspuns: ‘absolut’. Şi l-am întrebat, când începem. Mi-a răspuns că mâine dimineaţă. La şase dimineaţa a fost prezent la bazin. Prima şedinţă am încercat să ne acomodăm unul cu altul, că nu ne cunoşteam. A doua şedinţă am început să comunicăm. La a treia şedinţă eram high-five (bate palma – n.r.). La a patra şedinţă a înţeles tot ce i-am spus, a înotat două mile. După a patra şedinţă, i-am spus: Robin, au mai rămas şase şedinţe. Ce facem? Îţi dau banii înapoi? El mă plătise înainte. La care el a spus: Dacă mă mai întrebi o dată dacă să îmi dai banii înapoi, nu o să mai vorbesc cu tine niciodată. La care l-am întrebat totuşi cum să mă revanşez. Am mers înapoi la Nelu, la restaurant, şi am băut două sticle de Dom Perignon”, a povestit Adrian Gînju.

Detalii ULUITOARE despre moartea lui Robin Williams. Ce s-a întâmplat în casa actorului înainte să se sinucidă

După ce a terminat cursa cu bine, Robin Williams a venit la Adrian Gînju şi i-a mulţumit că l-a ajutat.

Experienţa cu „elevul” Robin Williams este de neuitat pentru instructorul român.

„Robin ştia să înoate, el vroia să termine cursa cu bine, nu să o câştige. Când mi-a mulţumit, mi-a zis ceva ce mi-a dat de gândit. Ai un talent extraordinar, dar nu e suficient să ai doar asta. Trebuie să dai mai departe. Ştii care e secretul? Dacă o dată sau de mai multe ori faci ceva bun pentru semenul tău, fără să aştepţi nimic ca recompensă, o să te simţi atât de liniştit că ai făcut ceva. Îţi promit că o să fie bine”, a mărturisit Adrian Gînju, vizibil emoţionat.

Brusc, el şi-a amintit cum a ajuns să îl cunoască pe Robin Williams.

„Un bun prieten din Bucureşti, curier pe bicicletă, mi-a dăruit prima dată când ne-am cunoscut un cd cu două remarcabile filme ale lui Robin Williams: ‘Regele pescar’ şi ‘Patch Adams’. Recunosc, am văzut şi revăzut de câteva zeci de ori filmul ‘Regele pescar’. Nu aş putea uita niciodată secvenţele cu Robin Williams din ‘Regele pescar’, în care acesta dă lecţii despre prietenie şi dragoste de viaţă şi oameni”, a spus Adrian Gînju.

Potrivit acestuia, a fost „un om foarte inteligent, un om foarte educat, echilibrat şi în acelaşi timp foarte bine coordonat, putea să înveţe foarte uşor”.

Robin Williams şi-a descărcat sufletul în faţa unui român. Vezi ce spunea marele actor în urma cu puţin timp

„Avea o ureche muzicală extraordinară, putea să imite pe oricine în câteva secunde, după ce îl auzea. Un adevărat talent. Nu e un talent, e un geniu, în branşa lui”, a accentuat instructorul de înot.

Întrebat dacă l-a mai văzut pe Robin Williams după ce l-a învăţat să înoate profesionist, Adrian Gînju a răspuns zâmbind: „Mi-a rămas un prieten. De câte ori ne mai vedeam, am rămas high-five. Un prieten adevărat, simţi asta şi nu trebuie să te vezi zilnic. Ştii că e acolo pe veci, că nu se schimbă. Un om foarte generos, un talent deosebit”.

Ultima dată când au băut împreună un capuccino, desigur tot la Nelu, pe Madison Avenue, a fost ziua în care Adrian şi Robin erau la o masă, iar la o altă masă erau patru măicuţe. „Nelu îmi spune că trebuie să plece şi să am grijă ca măicuţele să mănânce gratis, totul fiind din partea casei. M-a lăsat cu Robin Williams şi cu măicuţele. Asta era la ora 11.00. Eu am vorbit cu Nelu româneşte, Robin nu a înţeles. Măicuţele au mâncat Angel Hair Pasta şi au băut câte două pahare cu vin. Eu am uitat, a venit ospătarul şi le-a adus nota de plată. Nota era de vreo 300 de dolari. S-au uitat la nota de plată. Robin Williams, cu toate că era cu spatele la ele, nu văzuse când a venit nota de plată, a simţit ceva şi m-a întprebat: ce se întâmplă? I-am ovestit că am uitat să-i spun ospătarului să nu le ceară bani măicuţelor, la care el a zis să stau liniştit. S-a ridicat în picioare, s-a dus la ele şi le-a spus: sunteţi invitatele mele. Şi le-a plătit nota de plată”, a povestit Adrian Gînju.

El este mirat şi astăzi cum Robin, fără să ştie româneşte, să înţeleagă ce i-a spus lui Nelu, fără să le vadă pe măicuţe îngrijorate de nota de plată pe care nu şi-o puteau permite, le-a ajutat într-un mod atât de simplu. „A fost un om desăvârşit. Peter Pan”, exclamă Adrian Gînju.

Instructorul de înot a spus că Robin Williams a concurat la acel triatlon, la proba de ciclism, cu o bicicletă de 10.000 de dolari, făcută special pentru el.

„Nu contează ce am eu, eu ăsta sunt. Eu lucrez ca să trăiesc, nu trăiesc ca să lucrez. Dar nici măcar nu lucrez. Asta e firea mea. Mi-a zis: urmăreşte-ţi instinctul, fă ce îţi dictează inima şi sufletul, fă-ţi datoria. A fost un om fantastic. Am fost bulversat şi am plâns când am auzit că nu mai e”, a mărturisit Adrian Gînju.

Unul dintre cei mai căutaţi instructori de înot de la Baia Populară Sibiu, Adrian Gînju îi învaţă atât pe copii, dar mai ales pe adulţi. Este specialist în tehnica respiraţiei în apă. Practic, el îi învaţă pe adulţi să îşi învingă frica de apă. Pentru cei care ştiu să înoate, Adrian Gînju este cel care îi ajută să îşi perfecţioneze toate stilurile de înot. Asta a făcut şi în SUA, cu mulţi oameni, inclusiv câteva vedete sau copiii lor, cum a fost cazul Madonnei care şi-a lăsat copiii pe mâna instructorului român.

Actorul american Robin Williams, unul dintre cei mai străluciţi ai generaţiei sale, laureat al unui Oscar pentru ‘Good Will Hunting’, a decedat luni, la domiciliul său.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'