Un român l-a impresionat pe Papa: Am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume VIDEO EMOŢIONANT

Gest incredibil al unui român stabilit în Italia! Bărbatul a oprit coloana oficială a Papei Francisc, pentru ca Suveranul Pontif să o binecuvânteze pe viitoare lui cumnată ţintuită la pat din cauza unei maladii necruţătoare. Imaginile cu gestul papei, surprinse chiar de român, au făcut deja înconjurul lumii.

26 iun. 2014, 06:35
Un român l-a impresionat pe Papa: Am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume VIDEO EMOŢIONANT

Totul s-a petrecut în timpul vizitei Papei Francisc în regiunea Calabria, considerată fieful mafioţilor. Coloana oficială a Suveranului Pontif rula pe drum, când Papa i-a dat ordinul şoferului să oprească. A coborât din maşină şi a binecuvântat-o şi sărutat-o pe frunte pe Roberta, o tânără de 21 de ani cu dizabilităţi grave din naştere.

Italianca a fost adusă la stradă de familia ei, care s-a chinuit din răsputeri să-i atragă atenţia Suveranului Pontif. Drumul a fost împânzit de cearşafuri cu mesaje emoţionante adresate Papei. „Opriţi! Aici e un înger care aşteaptă” este mesajul care l-a impresionat pe Sfântul Părinte, iar el a fost compus de brăileanul Ivan Parfenie şi logodnica lui, Pamela, sora tinerei invalide.

Citeşte şi: Papa Francisc, anunţul care întristează milioane de credincioşi din toată lumea

„Să alegi o singură frază, una singură, care să fie cea mai emoţionantă, să ajungă la inima unei persoane nu a fost uşor. (…) Mă bucur că am reuşit, pentru că este un moment istoric. În Vatican a mai dat binecuvântarea bolnavilor, dar în public, pe stradă, aşa ceva nu a mai făcut. Şi garda de corp s-a întors cu motociclete, cu maşini”, a declarat românul.

Deşi filma întreaga scenă, bărbatul şi-a făcut loc printre credincioşi ca să-l atingă pe Papa Francisc.

„Am reuşit să-l ating pe mână şi, chiar dacă nu sunt catolic, acest lucru înseamnă foarte mult că am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume. Mi s-a făcut pielea ca de găină”, a mai povestit băiatul.

Filmuleţul cu isprava brăileanului a strâns sute de mii de vizualizări în doar câteva zile şi a fost preluat de marile televiziuni şi publicaţii din lumea întreagă.

Citeşte şi: Papa Francisc: Mafia italiană reprezintă adorarea răului. Mafioţii sunt excomunicaţi