Un român, la bordul unui petrolier grec capturat de piraţi în Marea Arabiei

Un român, 11 indieni şi 14 filipinezi se aflau la bordul petrolierului grec capturat joi de piraţii somalezi în Marea Arabiei, a declarat pentru agenţia PTI un oficial din Ministerul indian al Marinei Comerciale, relatează Indian Express în ediţia electronică de sâmbătă.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 19:28
Un român, la bordul unui petrolier grec capturat de piraţi în Marea Arabiei

Petrolierul MT Smyrni, aparţinând companiei elene Dynacom Tankers Managements Ltd. şi care naviga sub pavilion liberian, transporta 135.000 de tone de ţiţei.

„Vasul deţinut de Dynacom Tankers avea 26 de membri ai echipajului, dintre care 11 indieni, 14 filipinezi şi un român”, a declarat oficialul indian.

Acesta a adăugat că piraţii duc nava spre Somalia. „Guvernul liberian este la curent şi urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei”, a precizat acesta.

Ruta maritimă din largul Somaliei este considerată ca fiind cea mai periculoasă din lume. În 2011, au avut loc 230 de atacuri ale piraţilor în această zonă.

Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite luptă încă din 2008 împotriva pirateriei din regiune, folosind nave de război pentru a încerca să protejeze vapoarele aflate în tranzit pe această rută.


loading...