Un român revenit din Anglia a mers la o petrecere şi apoi a aflat că are coronavirus. Cum s-a ales cu dosar penal

O persoană din Râmnicu Vâlcea a participat la o petrecere alături de mai mulţi prieteni, după ce s-a întors în ţară din Anglia. Ulterior, a fost confirmată cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. De asemenea, s-a ales şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 13:43
Un român revenit din Anglia a mers la o petrecere şi apoi a aflat că are coronavirus. Cum s-a ales cu dosar penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au deschis, marţi, 14 aprilie, un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce au fost sesizaţi de poliţişti.

„În fapt, în luna martie 2020, după ce a revenit din Anglia, o persoană din municipiul Râmnicu Vâlcea a participat la o petrecere alături de mai multe persoane, ulterior evenimentului fiind depistată ca fiind contaminată cu virusul COVID19. În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă fapta respectivei persoane a avut ca urmare răspândirea virusului COVID19”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, conform Pandurul.

Românul care a revenit din Anglia şi care nu a ţinut cont de regulile privind distanţarea socială este urmărit penal.Ancheta este efectuată poliţiştii din Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii