Un român s-a dezbrăcat în timpul unui furt în Elveţia, pentru a o speria pe farmacista care l-a surprins asupra faptei

Un român în vârstă de 29 de ani şi-a dat pantalonii jos, încercând astfel să o sperie pe farmacista pe a cărei farmacie a spart-o, la Coppet, o localitate elveţiană în cantonul Vaud, districtul Nyon, pe malul Lacului Leman, relatează site-ul 20min.ch.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 12:09
Un român s-a dezbrăcat în timpul unui furt în Elveţia, pentru a o speria pe farmacista care l-a surprins asupra faptei

Metodă inedită de furt brevetată de români în Elveţia. Potrivit ediţiei de joi a cotidianului La Côte, în timp ce complicele tânărului, tot român, în vârstă de 50 de ani distrăgea atenţia personalului, acesta a intrat în partea din spate a farmaciei pentru a fura.

Surprins de o angajată, bărbatul a făcut acest gest cu scopul de a o speria. Astfel, cei doi au reuşit să fugă.

Ei nu se aflau însă la prima tentativă, aşa cum a reieşit miercuri, la Tribunalul Corecţional Nyon, în cursul audierii.

Cei doi au dat în total 11 „lovituri”, în perioada decembrie 2016-ianuarie 2017. Au plecat cu mâna goală la primele două tentative, însă au reuşit în maii multe magazine şi staţii de alimentare cu carburant în cantoanele Vaud, Fribourg şi Neuchâtel.

Ei au fost surprinşi de camere de supraveghere.

Amândoi au fost condamnaţi la pedepse dure cu închisoarea, cu executarea pedepsei. Cel mai tânăr a fost condamnat la 16 luni de închisoare, iar cel mai în vârstă la 14 luni de închisoare, dintre care şapte cu suspendare.

De asemenea, ei au primit interdicţia de a intra pe teritoriul Elveţiei timp de şapte ani.

„E ultima oară când vă vedem aici, domnilor, este clar?”, le-a spus preşedinta Tribunalului, la finalul şedinţei, citată de cotidianul din Vaud.